Konyhaweb



Vérbeli szakács


Az egyedülálló dolgok felébresztik a vágyakat, mert nincs hozzájuk fogható. Ilyen a Miele új, H 5981 BP típusú, 90 cm széles sütője. A készülék formatervezése, mérete és műszaki felszereltsége egyaránt rendkívüli.


Miele H 5981 BP 90 cm széles sütő



Ami rögtön az első pillantásra kiderül: a háromdimenziós kezelőfelület a felhasználó felé döntött. Ha az ujjunk hegyével megérintjük az üvegből készült kezelőfelületet, a sütő polifonikus dallam kíséretében kel életre. Az üzemkész állapotot a kezelőfelület alatti vékony LED fénycsík mutatja. Ez az ún. SpeedLight később eltűnik, ha a sütő a kellő hőmérsékletre felmelegedett. A letisztult megoldások hívei - akiket az optikai és hangjelzések gyakran zavarnak - e funkciót egyszerűen kikapcsolhatják, és a készülékkel történő további kommunikációt a szöveges kijelzőn folytathatják. Itt 13 üzemmód áll a rendelkezésükre: a klasszikus, manuálisan beállítható funkciók - mint a hőlégkeverés és az alsó/felső hő - mellett a készülék a különleges elkészítési módok egész tárházát kínálja.

A sütő felszívja a vizet, ami gőz formájában kerül a sütőtérbe A legtöbb sütési módhoz ideális a párával kombinált sütés funkció. Ez alatt a gőz hozzáadásával történő sütést értjük. A kenyértészta jobban megkel és fényesebb lesz a héja, ha a sütés megkezdésekor gőzt bocsátunk a sütőtérbe. Ehhez egy vízzel teli poharat teszünk az ajtókeretnél található felszívó csőhöz, majd a kezelőfelületen kiválasztjuk a "Kombinált sütés" programot. A sütő automatikusan felszívja a szükséges vízmennyiséget, ami később gőz formájában kerül majd a sütőtérbe. A gőzkibocsátás időpontját mindig az adott sütőprogram szabályozza. A gőz adagolását és a kibocsátás idejét igény szerint manuálisan is beállíthatjuk. A hús sütésénél a hozzáadott gőz az elején fejti ki a hatását: a zsír kisül a húsból, így ínycsiklandóan ropogós lesz a kérge. A húsételek elkészítésénél ajánljuk a vezeték nélküli húsmaghőmérő tű használatát is, ami mindig az adott hús belső hőmérsékletét továbbítja a kezelőfelületre. Az eredmény: a hús belül omlós és puha marad, kívül pedig világosbarnától akár a sötétbarnáig süthetjük, ahogy ízlésünk diktálja.

Miele H 5981 BP sütő Sok hozzáértő szerint a húsok ideális elkészítési módja az ún. alacsony hőmérsékletű sütés. A marhasült például több órán át is sülhet a sütőben 65 és 80 °C között, míg végül - mire minden a helyére kerül - alaposan megpuhul. A Miele nagy sütője ezt automatikus programokkal oldja meg, ebből is látszik, a tökéletes sütés nem boszorkányság. Mint ahogy nem kell varázslat az automatikus programokhoz sem. Nincs más dolgunk, mint a kezelőpanelről kiválasztani a megfelelő ételt - a rakott tésztától az almatortáig több mint 100 automatikus program áll a rendelkezésünkre-, a sütési mód, a hőmérséklet és a sütési idő kiválasztását nyugodtan rábízhatjuk a sütőre. Bizalmunkat a készülék tökéletes végeredményekkel hálálja meg. A legjobban sikerült recepteket a sütés végén külön programként, saját névvel ellátva elmenthetjük. Ily módon húsznál is több saját program választható ki bármikor újra és újra.

A főzés megszállottjaival, akik az automatikus programokat a konyhaművészetük megcsúfolásaként élik meg, ezúton tudatjuk: a Miele 90 cm-es sütője működhet másként is - tíz manuálisan beállítható sütési móddal, ahol a hőmérsékletet és a sütési időt fokra és percre pontosan meg lehet adni. E csúcskészülékből semmiképpen sem hiányozhat az AirClean katalizátor, ami a sütés során keletkező szagokat lebontja és megakadályozza a nehéz pára lerakódását a konyhában.

A Miele új sütője mértékadó a sütőtér nagyságát tekintve: 85 literes, vagy - ha úgy tetszik - három csirke könnyedén elfér a motorikus meghajtású grill forgónyárson. A sütőtér melegítését a TwinPower forró hőlégkeverő ventilátor végzi, ami egyenletes sütést és gyors felmelegedést biztosít.

TwinPower ventilátor

A 90 cm-es sütőt pirolitikus technikával alakította ki a Miele. Ez egy öntisztító eljárás, ami a sütőtérben visszamaradt szennyeződést magas hőmérsékleten hamuvá égeti. A pirolízist e készülékben szenzorok vezérlik, így a sütő automatikusan felismeri, mikor lehet befejezni az öntisztítási folyamatot. A szenzoros megoldással - szemben az idővezérelt pirolízissel - energiát takaríthatunk meg.

A sütő alapfelszereltségét a könnyen tisztítható CleanSteel nemesacélból készült felületek, a sütőtér megvilágításáról gondoskodó négy halogénizzó, a FlexiClip - egyenként kihúzható - teleszkópos sínek, ráadásként pedig receptfüzet a párával kombinált sütés programhoz gazdagítják. A készüléket Miele@home rendszerre is előkészítették.


Szöveg és képek: Miele
2008. 04. 07.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:




Optima Therm M810/1 kávéfőző + Adagolókanál + 102 Bamboo kávéfilter - 80 filter
20 435 Ft
A festett acélból készült Optima Therm kávéfőzővel akár 12 csésze kávét is készíthet. ...
tovább »
Fjord Cool szűrőkancsó - fehér + Multimax szűrőpatron - 2 darab
7 170 Ft
Szűrje meg csapvizét a Fjord Cool szűrőkancsóval, amellyel mintegy 2,6 liter fr...
tovább »
Express O
2 660 Ft
A Whirlpool Express O˛ tisztító szett a kapszulás és az eszpresszó kávéfőzőkből...
tovább »







nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum