KonyhawebKaméleon mosogatótálak

Egy konyhát akkor érzünk igazán tökéletesnek, ha minden - de minden, a legapróbb részletekig - összhangban áll egymással. Könnyen nehéz helyzetbe kerülhetünk, ha olyan irányzatot kedvelünk, amely kevésbé elterjedt - és ragaszkodunk elképzelésünkhöz. A Schock kínálatában szerepelnek olyan mosogatótálak, amelyek a modern, dizájnhangsúlyos környezetbe éppúgy beleillenek, mint a rusztikusabb vonalat képviselő vidékiesbe.

Azt, hogy egy mosogatótál egy meghatározott környezetbe mennyire képes beilleszkedni három tényező befolyásolja: az anyag, a forma és a szín.


Selymes, meleg, otthonos

A Schock által használt kompozit anyagnak - a Cristadurnak - a gyártásnál használt nanogránit technológia rendkívül különleges megjelenést kölcsönöz: kerámiához hasonló felszínt, melegséget, selymes fényt. A kvarchomok és akril keverékéből álló mosogatótál nem csupán ránézésre különleges, de összetevőinek köszönhetően számos előnyös használati tulajdonsággal is rendelkezik. Nagyon kemény, nem karcolódik, felülete sima, porusmentes, éppen ezért tisztítása nagyon egyszerű, hiszen a teljesen zárt felületbe a folyadékok és élelmiszerek éppúgy nem hatolhatnak be, mint a baktériumok. Az antibakteriális hatást az alapanyagba keülő ezüstinos aktív összetevő tovább fokozza, és tartósan védi a tálat a nemkívánatos baktériumoktól és csíráktól.


Változatos formák

A mosogatók formavilágát tekintve több olyan - egymástól jelentősen eltérő megjelenésű - modell is található a kínálatban, amelyek a legszélsőségesebb stílusok által támasztott követelményeknek is megfelelnek.

Largo M-100

Időtlen eleganciát és esztétikát közvetít a Largo M-100. Robusztus formája ellenére egyáltalán nem hat tolakodóan. Igaz, kihangsúlyozza a mosogatóközpontot, de csak annyira, amennyire annak funkcionalitása megköveteli.
A külcsíny azonban itt sem minden. A főmedence és a csöpögtető felület tágas, melyeket egy kisebb méretű kiöntőmedence egészít ki, praktikus nemesacél betéttel. A csaptelep és a mosogatószer-adagoló rugalmasan pozícionálható az erre a célra szolgáló három különböző helyre. Az összeállítást, a mosogatótál egész szélességében eltolható, üveg vágódeszka teszi teljessé.
A mosogatómodul akár 5 cm vastag munkalapba is beépíthető, a legtöbb bútorgyártó korpusza megfelel a beépítésre, tehát nincs szükség speciális méretű szekrényre.

Domus A Domus mosogatótál ütőkártyája végtelenül egyszerű megjelenése. A letisztult, egyenes vonalak eleganciáját hangsúlyozza a csepegtetőtálcája is, melyen egyetlen barázda sem található. A lecsöpögő vizet a kissé döntött felület vezeti a medencébe. Ennek ellenére a legfinomabb üvegpoharak is biztonságosan állnak a csepptálcán, mivel a mosogató a kissé érdesebb Crisalit anyagból készült.


Lithos A hagyományos formák kedvelőinek is számos modellt kínál a Schock. A klasszikus vonalvezetésű tálak könnyen tiszíthatóak, mely - az anyagon kívül - a medence kialakításának is köszönhető. Igényeinknek megfelelően választhatunk egy-, másfél vagy kétmedencés, hagyományos módon vagy munkalapszintbe épített modellt.


Ragyogó színek

A Cristadur és Cristalit anyagok előnye, hogy a belőlük formált mosogatótálak színválasztéka igen gazdag. A ragyogó fehértől a barátságos krémszínen és világosszürkén keresztül egészen a mélyfekete magmáig találunk árnyalatokat. A hófehér és fekete a modernebb környezetben, a tört- és krémszínek, valamint a középárnyalatok a rusztikusabb konyhákban érvényesülnek jól.


Forrás és képek: Schock
2008.04


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek

Még több Schock termék


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum