KonyhawebRégmúlt idők értékei

A tradicionális berendezés kedvelőinek készült az Emos Storia bútora. A dió színű konyha a legapróbb részletekig kidolgozott: apró, finom minták, kecses fogók, elegáns üvegek teszik remekművé az összeállítást.

A szigorúan értelmezett vidékies konyha bútorát sohasem fedi festék. A fa természetes erezete mindig érvényesül, legfeljebb némi pác teszi intenzívebbé a színeket. A hagyományos bútorépítészetet megtestesítő Storia tökéletesen megfelel az előbb említett követelményeknek. A keret-betétes ajtószerkezet tömör hársfa keretét, és a furnérozott betétet dió pác színezi, csodálatosan kihangsúlyozva a fa eredeti szépségét.
Az ajtólapokat érdemes közelebbről is szemügyre venni, ugyanis a keret belső élén finom rombuszokból álló mintafüzér fut. A bájos részletek ezzel nem érnek véget, mert szemünk a fogókra téved, melyek antikolt réz és apró rózsamintás porcelán kombinációjából készültek.

Az elemválaszték olyan vidékies kiegészítőket kínál, mint a pilaszterek, fűszertartó fiókok, vagy a nyitott polcokra helyezhető díszkorlátok. A függőleges irányban bordázott pialsztereket használhatjuk az egyes funkcionális területek kiemelésére is, jól hangsúlyozható így a főzőlap és a mosogatótál. Az alsó elemek mellett a felsőköz is kínál pilasztert a Storia.
A fűszertartó fiókok a felső elemek alá szerelhetőek, a bútor fogóinál apróbb, ám ugyanolyan rózsamintás fogóval rendelkeznek.

A finom porcelán edényeket látni engedő elemek színes üvegei aranyszínű fém profillal tagoltak.
A konyhabútor végére kerülő üveges és teliajtós elemek egyaránt választhatók íves ajtóval, ami igen esztétikusan zárja le a bútoregységet. Ezekhez a végzáró elemekhez olyan lábazatot, fényzáró- és párkánylécet kínál a gyártó, mely pontosan követi a bútor által diktált ívet.

A rusztikus berendezéshez épített kürtőbe szerelt páraelszívó illik leginkább. A Storia készítői - a megrendelő kívánságára - a kürtő fa elemeit a bútorral megegyező színűre pácolják, hogy az összhang tökéletes legyen.

Bár a külső minden porcikájában hagyománytiszteletet sugall, a bútor belső világa nagyon is modern. A fiókok választhatók teljes kihúzású vasalattal, melyek használatát a csillapító mechanizmus még kényelmesebbé teszi. Ezentúl ugyanis nem kell a halk becsukással törődni, elég a fiókot meglökni és az behúzza magát úgy, hogy a teljes záródás előtt lelassít, és nagyon finoman csukódik.


Forrás és képek: Franco & Stefano
2008.04


A terméket forgalmazó cégek »
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum