KonyhawebForró feketét a Fagortól

Itt a tél, sötétek, hidegek a reggelek. Mi lehet jobb kezdés ilyenkor, mint egy frissen gőzölgő, illatos, meleg kávé? Ehhez kínálnak segítséget a Fagor kisgépei.

A szakértők azt mondják, a legjobb minőségű kávét frissen őrölt babkávéból lehet készíteni. Nagyon sok szemes kávékülönlegességet lehet már kapni a szakboltokban, a kérdés csak az, hogyan őröljük megfelelő minőségűre a szemeket. A legjobb, ha olyan kávédarálót választunk, melyben az őrlés finomságát és a kávébab mennyiségét is beállíthatjuk. Ilyen a Fagor új MZ-2006X kávédarálója. A készüléket a legmodernebb elektronika vezérli, állítható a készítendő kávé mennyisége (12 csészéig), valamint háromféle őrlemény közül választhatunk: durva, közepes és finom. Egyszerre 70 gramm kávét tudunk darálni.
A készülék megjelenése is igazodik a modern belsőhöz: fekete és inox kombinációja alkot hűvös eleganciát, ez a Fagor exkluzív vonala, a Master Chef kollekció.

Miután végeztünk a kávé megfelelő előkészítésével, következhet a főzés. A forró ital elkészítését kétféle készüléktípussal végezhetjük, attól függően, hogyan szeretjük a feketét. A markánsabb, erősebb ízek kedvelőinek a presszókávéfőző, míg a gyengédebb, lágyabb aromára vágyóknak a filteres kávéfőző a helyes választás.

 Fagor ML 2006 X kávédaráló    Fagor CR-18 presszókávéfőző    Fagor CG-406 filteres kávéfőző


A Fagor kínálatában a presszókávéfőzők között megtalálhatók az egyszerűbb, 5 bar nyomással működő modellek (pl. CR-1000), amelyek 4 csésze kávét tudnak egyszerre főzni. A beépített gőzölő segítségével tejet lehet melegíteni a kapucsínó elkészítéséhez.

A komolyabb készülékek már 15 bar nyomással készítik a főzetet, így az ízek még intenzívebbek lesznek. A különleges Cream-System segítségével laza krémkávét lehet készíteni. A CR-18 típusú készülék a hagyományos őrölt kávén kívül már a modern kávékapszulákat is tudja fogadni. Ez a típus egy és két csészés kávétartóval rendelkezik, nagynyomású (15 bar), és választhatunk, hogy laza vagy tömött adagú kávét főzünk le vele.

Kellemes, lágy kávékat készíthetünk a filteres kávéfőzőkkel. Ezek a típusok nagyobb adagokat, akár 12 csészényi kávét is főzhetnek egyszerre. Cserélhető filtert kell behelyezni az arra kialakított tartóba, ezzel biztosíthatjuk a lefőzött kávé tisztaságát. Az elkészített italt melegentartó talp őrzi a megfelelő hőmérsékleten mindaddig, amíg el nem fogyasztjuk. Valamennyi modellhez edzett, hőálló üvegkancsó tartozik, melyen skála segíti az elkészült mennyiség megállapítását. Filteres kávéfőzőből többféle megjelenésű modell kapható, hogy a háziasszony a konyhájához, ízléséhez illeszkedő készüléket tudjon választani.

Kellemes kávézást kívánunk!
Szöveg és képek: Fagor
2007.12

A készüléket forgalmazó cégek

Kapcsolódó cikkek

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum