KonyhawebÚj szín a tömörfa konyhák palettáján


A németországi Alno AG idei újdonságai között szerepel egy konyha, amelynek anyaga, formája és elemei a vidékies stílus jegyeit hordozzák, színe azonban a legújabb nemzetközi trendeknek felel meg.

Hét különböző "landhaus" (vidékies stílusú) modell szerepel az Alno választékában. Találunk a tradíciókhoz híven ragaszkodó pácolt és lakkozott antik fenyő ajtólapokkal felszerelt konyhákat éppúgy, mint modernebb, festett és kissé kopott bútorokat.

Az idei évben egy korántsem új modell frissebb változatával hódította meg a stílus szerelmeseit a gyártó. Az irányzatot képviselő bútorok közül a legtisztább vonalvezetésű Alnofinn grafitszürke változatát dobták piacra. Talán éppen az, hogy a bútor két stílus (a vidékies és a modern, időtálló) határvonalához igen közel esik, adta a szokatlan szín ötletét. Az anyag (fenyő) és a forma (keret-betétes ajtószerkezet) hűen őrzi a hagyományokat. Az ajtólapok megmunkálása is a múlt felé kacsint. Egy különleges eljárással, homokfúvással, távolítják el a fenyő gyengébb szálait az ajtólapokból. Ez a folyamat mélyen barázdált, mégis természetes hatású felületet eredményez, pontosan olyat, amilyet az idő vasfoga rágna.

A formavilághoz tökéletesen illő, egyenes vonalvezetésű, végtelenül egyszerű pilasztereket kínál az Alno, melyek a bútor hangsúlyos lezárására, valamint az egyes funkcionális elemek kiemelésére szolgálhatnak. Az összeállítást a végtelenül szolíd párkányléc koronázza meg.

Mivel a divatos színárnyalat igen jó választásnak tűnt, a tervezők kissé tovább fordították a modern felé az Alnofinnt. Puritán fogókkal, a szokásostól eltérő, minden díszítést nélülöző, egyszerű polcokkal látták el.

A bútor tradicionális formavilága - legyen szó az Alnofinnről, vagy a stílus többi képviselőjéről - minden esetben modern technológiával párosul. A részletek gondos kidolgozása nem csak a külsőre korlátozódik. A szekrényekben elhelyezett vasalatok minden esetben a használó kényelmét szolgálják, hiszen az Alno mindig is elöl járt az ergonómia törekvéseinek megfelelő berendezés kifejlesztésében.
Aki a belsőt is természetesben képzeli el, választhatja a gyár tömörfa fiókbetéteit, melyek között evőeszköz-, és fűszertartókat éppúgy találunk, mint a tányérok elcsúszását megakadályozó betéteket.

Fotók

Tradicionális formavilág a mai irányzatoknak megfelelő színben Az ajtólapok mélyen barázdáltak, mintha hosszú évek alatt koptak volna ilyenné
Egyenes vonalvezetésű pilaszterek - a lábazatot is megbolondítják Egyszerű párkányléc: megkoronázza a bútort
Fa fiókbetét evőeszköz- és fűszertartóval Modern technológia a belsőben: teljes kihúzású fiók üveg oldalakkal és a tányérok elcsúszkálását megakadályozó tartóvalForrás és képek: Alno
2008. 04.


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum