Konyhaweb

Hamisítatlanul vidékies


Az őszi természet színeit kedvelők irányzata a vidékies stílus igazán rusztikus változata. A berendezés a meleg földszíneknek ad otthont, ettől válik igazán karakteressé, meghitté és mégis élénkké az összeállítás.

Meghatározó stílusjegyek

Élénk színek

Az ősz melegségét idéző földszínek. Meghatározó színei a mustársárga, a zsályazöld, a harangvirágkék és a barnás árnyalatú vörösek.

Erőteljes minták

A kizárólag természetes anyagokból (pamutból, lenvászonból) készült textíliák virágmintával gazdagon díszítettek, melyek színvilágban azonos csíkos, illetve kockás kelmékkel kombinálhatóak. A függönyök egyszerűek, csak finoman redőzöttek. Gyakran használt elem az ablakon a virágmintás roló.

A virágminta megismétlődhet a falon (tapétán - ez a konyhában ritkán alkalmazott megoldás-, vagy a festésre nyomott mintában), de visszaköszönhet a padlólapon, falicsempén is.

Natúr falfelületek

A durva vakolattal ellátott fal vakolatlan részekkel élénkíthető (pl. bontott téglából épített falak). A fal festése is egyenetlen, akár foltos is lehet.

A falak alsó harmada kazettás fa burkolattal is ellátható.

Természetes fa bútorok

Robusztus, keret-betétes szerkezetű, természetes patinájú, kopott fa bútorok. Közepes vagy sötét tónusban jelennek meg, kizárólag természetes fa színekben.

Kiegészítők

Porcelán fűszertartók, apró csecsebecsék és használati tárgyak a polcokon, porcelán edények az üveges szekrényekben. A falakon sötét fa keretben képek.

A konyhabútor alsó és felső elemsora között futó fém rúdra, vagy a konyhasziget fölé szerelt rúdrendszerre (esetleg a páraelszívó rúdjaira) akasztott edények, serpenyők, szűrők.
2008. 04.


Kapcsolódó cikkek


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum