Konyhaweb

Modernbe hajló


Régi és új egyaránt megjelenhet a vidékies stílus modernebb változatában. Az ilyen környezet az állandó változás érzését sugallja, olyan, mintha az eltérő korú tárgyak időről időre kerülnének otthonunkba. A folyamatos megújulást tükrözi friss, tavaszi árnyalatokból felépülő színvilága is.

Meghatározó stílusjegyek

Friss színek

Üde, tavaszt idéző, pasztellszínek. A sárga, zöld, kék és piros igen halvány árnyalatai. Meghatározó színei a kankalinsárga, halvány almazöld, vízkék és barackrózsaszín.

Visszafogott minták

A kelmék természetes anyagból készülnek, ám mintázatuk korántsem olyan intenzív, mint a stílus hagyományos változatánál. Elsősorban a kockás és csíkos textiliák dominálnak, melyek apró, finom virágmintás anyagokkal egészíthetők ki.

Nincsenek burjánzó fodrok, és redők, a függönnyök egyszerűek. A rolók itt is meghatározóak, ám hatalmas virágminták helyett egyszínű, vagy csíkos változatuk mellett döntsünk.

Egyenetlen falfelületek

A falak festettek, melyek egyhangúsága antikolással törhető meg. Az egyenetlen, durva vakolás itt is jellemző.

A falak alsó harmada kazettás fa burkolattal is ellátható.

Festett fa bútorok

Keret-betétes szerkezetű konyhabútorok, nyitott polcokkal, oszlopokkal kombinálva. A szekrények festettek, elsősorban törtfehér, kankalinsárga vagy vízkék színekben pompáznak. Felületük - különösen az éleknél - kopott.

Kiegészítők

Porcelán fűszertartók, apró csecsebecsék és használati tárgyak a polcokon, porcelán edények az üveges szekrényekben. A falakon kopott keretben képek.

A konyhabútor alsó és felső elemsora között futó fém rúdra, vagy a konyhasziget fölé szerelt rúdrendszerre (esetleg a páraelszívó rúdjaira) akasztott edények, serpenyők, szűrők.
2008. 04.


Kapcsolódó cikkek


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum