Konyhaweb



Kecsegtető kilátások kenyérre, sültre


A szakácskönyveket újra kell írni, a nemesacélhoz pedig nem kell többé speciális tisztítószer - ez bizony már szöget üt a főzés szerelemeseinek fejébe. A töprengésre az okot a Miele tűzhelyek és sütők új generációja adja, ami 5000 szériaszám alatt kerül kereskedelmi forgalomba. Az innovatív készülékek ígéretes végeredménnyel kecsegtetnek a sütésnél, a tökéletes ételekhez vezető úton pedig néhány lépést egyszerűbben és kényelmesebben is megtehetünk.


Valamennyi 60 cm-es sütő szembeötlően nagy, 66 l űrtartalmú sütőtérrel rendelkezik. Így persze sok minden elfér a tepsiken és a rácson, amelyeket öt különböző sütési szinten helyezhetünk el. A beépíthető készülékek esetében a front legkedveltebb anyaga a nemesacél, ám a normál nemesacél felületet gyakran csúfítják el ujjlenyomatok és csíkok. Ennek egyszer s mindenkorra vége! A Miele a Generáció 5000 beépíthető készülékeit CleanSteel frontokkal látta el. A CleanSteel speciális nemesacél felület, amelyen nem látszanak az ujjlenyomatok. A szennyeződéseket egyszerűen, nedves törlőkendő segítségével távolíthatjuk el, speciális tisztító- és ápolószer használata nem szükséges.

Klímaváltozás a sütőben

A víz és a levegő találkozásából mindig valami izgalmas születik. A forró sütőtérbe juttatott nedvességtől valódi csoda keletkezik: a tészta gyönyörűen feljön, a belseje laza, míg - ha pl. kenyérről beszélünk - a héja fényes, ropogós lesz. Az eredmény akkor lesz tökéletes, ha a nedves és száraz hő aránya és váltakozása megfelelő. Éppen ezért az 5000-es generáció sütői kifejezetten erre a célra kifejlesztett sütőprogrammal is rendelkeznek: a párával kombinált sütéssel.

A párával kombinált sütés teljesen egyszerű: egy vízzel teli edényt teszünk az ajtókeretnél levő felszívócsőhöz és a kezelőfelületen kiválasztjuk a "párával kombinált sütés" funkciót. A készülék automatikusan felszívja a szükséges vízmennyiséget, melyet a sütés folyamán gőz formájában a sütőtérbe juttat. A gőzkibocsátás időpontját az adott sütőprogram szabályozza. A gőz adagolásának idejét és a gőzbefúvások számát mi magunk is beállíthatjuk kézzel.

Míg a kelt tésztáknál a párával kombinált sütés ragyogó-ropogós kérgű kenyeret és péksüteményt eredményez, addig a húsoknál a gőz a sütés elején fejti ki hatását, a zsír kisül a húsból, így az kívülről ínycsiklandóan ropogós lesz.

Megjött az étvágya? Az ízletes péksütemények, sütemények és sültek elkészítéséhez - a párával kombinált sütés funkcióval rendelkező készülékeknél - receptkönyvet is talál.

A ropogós sajtos-szezámos zsemlék a Miele új sütőiben a "párával kombinált sütés" funkciót választva úgy sikerülnek, mintha egyenesen a pékségben készültek volna.

Tovább a recepthez»


A nedvesség hatására a mazsolás kalács sütés közben szépen felemelkedik, így a tészta istenien laza lesz.

Tovább a recepthez»


A sütés folyamatának egyes fázisaiban a sütőtérbe bocsátott gőz hatására a zsemlék szépen megemelkednek, míg kívül ropogósak lesznek.


A párával kombinált sütés egyszerű: egy vízzel teli edényt teszünk az ajtókeretnél levő felszívócsőhöz és a kezelőfelületen kiválasztjuk a "párával kombinált sütés" funkciót. A készülék automatikusan felszívja a szükséges vízmennyiséget, melyet a sütés folyamán gőz formájában a sütőtérbe juttat.



Egyszerű tisztítás

Az 5000-es széria sütőit PerfectClean bevonattal ellátott vagy pirolitikus sütőtérrel válszthatjuk. A PerfectClean a Miele által kifejlesztett bevonat, ami a sütőteret, a tepsiket és a tartozékokat borítja. Az étel nem ragad le, ez a sütő tisztítását jelentősen megkönnyíti.
A pirolízis öntisztító eljárás, ami a sütőtérben visszamaradt szennyeződést magas hőmérsékleten hamuvá égeti. A csúcsmodelleknél a pirolízist szenzorok vezérlik, így a sütő automatikusan felismeri, mikor lehet befejezni az öntisztítási folyamatot. A szenzoros megoldással - szemben az idővezérelt pirolízissel - energiát takaríthatunk meg.

Tizenegy üzemmód a Plus kezelőpanelen

A bővített kezelőpanellel ellátott tűzhelyek és sütők már első pillantásra különböznek az érzékelős kezelőpanellel rendelkező csúcsmodellektől. Az üzemmódot és a hőmérsékletet egyetlen gomb segítségével állíthatjuk be. A bővített kezelőpanel a kiválasztott üzemmódot vagy az automatikus beállítást áttekinthetően, szöveges formában is kijelzi. Összesen 11 különböző üzemmód közül választhatunk, köztük olyan modern sütési funkciókból mint a párával kombinált sütés (modelltől függően) vagy az alacsony hőmérsékleten sütés. Az étel elkészítését 50 automatikus beállítás is segíti.

Az automatikus beállításoknál és a manuális programozásnál is egyaránt megtalálható praktikus funkció az elektronikus vezérlésű nedvességtartalom-csökkentés. Vegyünk egy példát: az olaszok pizzasütőjénél már tudjuk, hogy a pizza számára a száraz, forró levegő ideális a sütéshez. A mélyhűtött pizza kiolvasztásánál azonban felesleges nedvesség keletkezik, ezt a Miele sütő a gőzhűtő rendszer segítségével elvezeti a sütőtérből.

E modellekben megtalálható az AirClean katalizátor, akárcsak az húsmaghőmérő tű, ami a hátralévő sütési időt is kijelzi.

Ajánlott hőmérséklet az elektronikus vezérlésnek köszönhetően

Ha az automatikus beállítások nélkül is el tudjuk képzelni a főzést, a Miele tűzhelyek és sütők között olyan készülékekre bukkanhatunk, melyek gazdag felszereltségével a sütés, a párolás és a grillezés kényelmes és szórakoztató tevékenység lehet. Az 5000 széria valamennyi készülékében az alapfelszerelés része az elektronikus vezérlés. A mechanikussal szemben az elektronikus vezérlés több előnyt is rejt magában: a felhevítés/felmelegítés során a sütőben a beállított hőmérsékletet mindig pontosan követi. A készülék a nyolc sütési mód mindegyikéhez elkészítési hőmérsékletet ajánl fel, ami igény szerint változtatható. Az elektronikus óra segítségével a sütés folyamatát akár be is programozhatjuk.

Gazdag felszereltség

Az 5000-es generáció készülékeit gazdag felszereltséggel kínálja a Miele. Valamennyi készülékben megtalálható egy PerfectClean bevonattal ellátott sütőlap, egy univerzális sütőlap, valamint egy kombinált rács is. Egy pár FlexiClip-teljesen kihúzható teleszkópos sín szintén az alapfelszereléshez tartozik, amit az öt sütési szint közül bármelyiken használhatunk. A sütőtér ideális megvilágítása érdekében valamennyi modellbe halogén izzók kerültek. A párával kombinált sütés funkcióval kialakított készülékekhez pedig szakácskönyvjár ajándékba.

A tűzhelyek esetében a vásárlók különböző felszereltségű és méretű kombinált főzőlapok közül választhatnak. Az előző modellekhez képest a Miele az egyes főzőzónák teljesítményét valamelyest megnövelte. A főzőzónák dekorációja is változott. Az új kombinált főzőlap beépítési mélysége mindössze 20 mm, így keskenyebb munkalapokba is beilleszthető.


Szöveg és képek: Miele
2008. 04. 21.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:




Gyümölcscentrifuga Combi Elea Duo ZE700131
12 955 Ft
A Combi Elea Duo ZE700131 gyümölcscentifugával vitaminban gazdag italokat készíthet.Citrusprés rends...
tovább »
ES460 eszpresszó gép
30 509 Ft
A Kenwood ES460 eszpresszó gép 15 bar nyomással működik. Egyedülálló ízeket produkál. Az &#x...
tovább »
Linea Unica M808 kávéfőző + Adagoló kávés doboz + 102 Bamboo kávéfilter - 80 filter
30 978 Ft
A Melitta Linea Unica figyelemfelkeltő dizájnjával akár hagyományos, akár modern otthoni vagy...
tovább »







nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum