KonyhawebA csúcsmodellek: a hightech és a konyhaművészet találkozása


A beépíthető kompakt sütő évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Akár kiegészítő készülékként is megállja a helyét ott, ahol másik sütőre is szükség van, de jó szolgálatot tehet a kisebb konyhákban is, hiszen a beépítési magassága csupán 45 cm. A kisebb kompakt készüléknél sem kell kompromisszumot kötnünk a kényelem vagy a sütési módok terén - ezt bizonyítja a csúcsfelszereltségű modell.


Ha kinyitjuk a sütőajtót, rögtön feltűnik a nagy, 43 literes belső tér. A készülékhez a 60 cm magas Miele sütőhöz használt nagyfelületű tepsik tartoznak, melyek a három sütési szint bármelyikére behelyezhetők.

Gazdag felszereltség

A készülék külső ún. Cleansteel nemesacél frontján nem látszanak az ujjlenyomatok, a felület tisztítása pedig egyszerűen, száraz vagy enyhén nedves törlőkendővel történik.

Miele kompakt sütő érintőképernyős kezelőfelülete A kompakt sütő érintőgombos "TouchControl" kezelőfelülete már első pillantásra megkülönböztethető a többi modelltől. Az üveg kezelőpanelen a tizenhárom üzemmódon kívül több mint 100 automatikus program közül választhatunk, és a jól sikerült recepteket saját néven el is menthetjük.
Vegyük például a pizza elkészítését: az automatikus programok közül kiválasztjuk a "pizzát", a sütő pedig kiválasztja az optimális sütési módot, hőmérsékletet és időt. A kényesebb ételeket a húsmaghőmérő tű segítségével süthetjük tökéletesre, különösen igaz ez a szaftos sültek esetében.

A húsmaghőmérő az étel belsejében érzékelt maghőmérsékletet méri, és folyamatosan az előzetesen beállított hőmérséklethez viszonyítja (például sertéssült esetében ez 85-90 °C). A kívánt maghőmérséklet elérésekor a sült belül szaftos és omlós lesz, kívül pedig akár egészen barnára is süthetjük. A Miele a húsmaghőmérőt is továbbfejlesztette: a fém érzékelőfej a hőmérsékletet vezeték nélkül továbbítja az elektronikának. Ha nem használjuk, a húsmaghőmérő tűt a sütőajtóban tárolhatjuk.

E készülékek egyik újdonsága a Miele által kifejlesztett párával kombinált sütés funkció. A sütő ebben az üzemmódban a forró levegőhöz párát kever, ami különösen a kelt tészták és húsfélék sütésénél járul hozzá a tökéletes végeredményhez: a tészta a párás sütőtérben gyönyörűen megkel, a kenyér kérge ropogós, a sült pedig omlós lesz.
A párával kombinált sütés elvét először a vendéglátóiparban alkalmazták. Most a kevesebb rutinnal rendelkező szakácsok is gyorsan és könnyen beletanulhatnak ezen elkészítési módba, mert a készülékekhez számtalan hasznos tippet tartalmazó szakácskönyv jár ajándékba.

További kényelmet jelentenek a FlexiClip teljesen kihúzható teleszkópos sínek, amelyek segítségével a sütőedény, a tepsi vagy a kombinált rács is teljesen kihúzható a sütőtérből. A sínek a három sütési szint mindegyikén használhatók.
Az alapfelszereltséghez tartozik továbbá egy sütőlap, egy univerzális sütőlap, valamint egy PerfectClean bevonatú kombinált rács (a mikrohullámú sütővel felszerelt modell kivételével).

A Miele a PerfectClean bevonattal gondoskodik arról, hogy a finom ebéd után a tisztítás is könnyen menjen. A PerfectClean technológia, a sütőlapnál és a sütőrácsnál használt speciális bevonat, mely meggátolja az ételek leragadását. Így a tisztítás sem nehéz.
Még nagyobb kényelmet jelent a pirolízis, amelynek során a sütő az ételmaradványokat magas hőmérsékleten hamuvá égeti. Alapfelszereltség az AirClean katalizátor, ami a keletkező gőzökből lebontja a zsírt és minimálisra csökkenti az ételszagot a konyhában.

Ezek a készülékek a Miele@home rendszerére is előkészítettek, tehát egy intelligens házban képes a többi hálózati eszközzel kommunikálni.

Sokoldalú tehetség beépített mikrohullámú sütővel

A mélyhűtött étel kiolvasztásához vagy a reggeli kávéhoz - általában a kényelmes és gyors dolgokhoz - elegendhetetlen háztartási készülék a mikrohullámú sütő. A mikrohullámú technikát és a különféle sütési módokat az új kompakt mikrohullámú üzemmóddal is rendelkező sütő egyesíti magában. Sütés, grillezés, párolás - a 45 cm magas kompakt készülék a jól felszerelt sütők teljes repertoárját felvonultatja, ám a mikrohullámú üzemmóddal kiegészítve igazán sokoldalú tehetség.

A készülékben összesen 15 üzemmód és több mint 80 automatikus program áll rendelkezésünkre, valamint lehetőségünk van további 20 programot saját néven tárolni. A csúcskategóriás kompakt készülékek a Miele@home rendszerre is előkészítettek.

A modell elektronikus vezérlésű, így akár a teljes sütési folyamat beprogramozható. Valamennyi üzemmódban megfelelő hőmérsékletet és teljesítményt javasol az elkészítéshez. Már a régebbi modelleket is a Miele saját fejlesztésű szabadalmával, az ún. vászonstruktúrával és nemesacél sütőtérrel alakították ki. A sütőtér befogadóképességét 43 literre növelték, a nemesacél felületeket pedig tapadásgátló PerfectClean bevonattal látták el, ami a tisztítást jelentősen megkönnyíti.


Szöveg és képek: Miele
2008. 05. 05.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:
5KTBW2 péksütemény melegítő
6 371 Ft
KitchenAid 5KTBW2 péksütemény melegítő az Atisan 2 kenyérpirítóhoz használható tartozék, mely...
tovább »
5KCG100 kávédaráló - fekete
37 669 Ft
A Kitchenaid 5KCG100 kávédaráló megőrzi a kávé aromáját. Tartály részébe 241 gramm, tölcsér r...
tovább »
Private Collection TKA 6024 kávéfőző + AD 210 4 db fém pohár
11 689 Ft
A Bosch Private Collection sorozatának tagja, a TKA 6024 kávéfőző üveg kiöntőjé...
tovább »nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum