Konyhaweb


Vidám pohárcsipeszek

Néhány perc alatt elkészíthetők ezek a színes pohárcsipeszek. Vidámabbá tehetik a gyermeknap, a szülinapok vagy a gyerekzsúrok asztalát, és mindenki biztosan megismeri, hogy melyik a saját pohara.

Szükséges kellékek:

 • színes dekorgumi lapok (piros, barna, rózsaszín a katicához; zöld és sárga a békához; barna és rózsaszín a macihoz; sárga a cicához - maradék is jó)
 • alkoholos filc
 • olló
 • ragasztó
 • fekete kásagyöngy (4 mm-es) a katicához és a békához 6-6 db, a többi figurához 4-4 db kell.
 • vastagabb hímzőfonál (pl. osztott fonál - barna a katicának és a macinak, zöld a békának, sárga a cicának)
 • mini csipeszek (3 cm-es, annyi, ahány figurát készítünk)
 • kb. 10 cm hosszú vékony drót
 • letölthető sablonok a figurákhoz »


katica pohárcsipesz A katicabogár elkészítése a legösszetettebb, ezért ezt mutatjuk be lépésenként.

 1. A figura kivágása

  A letölthető sablonokat nyomtassuk ki és vágjuk ki a katica darabjait. A piros gumilapra fektessük rá a katica testének sablonját, rajzoljuk körbe ceruzával és vágjuk ki a vonal mentén. Rajzoljuk a szárnyára a pöttyöket alkoholos filccel.
  Rózsaszín dekorgumiból készül a feje, melyre rajzoljuk fel a szemeket és a szájat (először ceruzával, majd húzzuk át alkoholos filccel).
  A barna dekorgumiból vágjuk ki a testét.

          2. Összeállítjuk a katicát

  A piros alakzatra ráragasztjuk a fejet és a testet. Hagyjuk megszáradni.


 3. Elkészítjük a szarvakat

  Kiválasztunk két egyforma kásagyöngyöt. Az egyiket a vékony dróra fűzzük, visszahajlítjuk a végét és összetekerjük. Óvatosan átszúrjuk a katica fején előlről hátrafele haladva, majd hátulról a fej másik oldalán visszavezetjük a drótot. Felfűzzük a másik gyöngyöt, beállítjuk a szarvak hosszát és a drótot visszahajtva csavarással rögzítjük.

          4. Befűzzük a lábakat

  A fonalat tűbe fűzzük, és a felső pár lábat jelölő pontokon átfűzzük a testen. Először előlről hátrafelé, majd a másik oldali lábnál hátulról visszavezetjük. Az egyik végére egy gyöngyöt fűzünk, csomóval rögzítjük. Beállítjuk a lábak hosszát, felfűzünk a fonál másik végére is egy gyöngyöt, és azt is csomóval rögzítjük. Levágjuk a túllógó végeket.
  A másik két pár lábát ugyanígy készítjük.

          5. Felragasztjuk a csipeszt

  A figura hátuljára felragasztjuk a csipeszt, hagyjuk megszáradni.

      • A maci

  A barna dekorgumiból kivágjuk a testét, rózsaszínből a hasát és az arcát és felragasztjuk a barna alapra. Alkoholos filccel megrajzoljuk a szemeket, az orrot és a szájat. A katicánál leírt módon (4-es pont) befűzzük a lábakat. A hátára rögzítjük a csipeszt.


 • A béka

  A béka teste zöld dekorgumiból készül, a hasára a foltot sárgából vágjuk ki. Ragasszuk fel a hasat a zöld testre, rajzoljuk meg a szájat, és ragasszunk fel két fekete kásagyöngyöt szemnek. A lábakat a 4-es pontban leírtak szerint készítjük. A csipeszt a hátoldalára ragasztjuk.


 • A cica

  Sárga dekorgumiból kivágjuk a test formáját. Fekete alkoholos filccel megrajzoljuk az arcát és a testére a csíkokat. Befűzzük a lábakat (4-es pont) és a hátára ragasztjuk a csipeszt. Vékony drótból készíthetünk bajuszkát is a cicának.

Szöveg és képek: Konyhaweb
2008. 05.nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum