KonyhawebCsaládbővítés jó ízléssel


A Miele 1998-ban bemutatott első, egyszerűen beépíthető gőzpárolója mérföldkőnek számított a háztartási gépek piacán. A kezdeti időszakban évente mindössze néhány ezer készülék talált gazdára, később a gőzpároló önálló készülékosztályként vetette meg a lábát, amiből évről évre egyre többet értékesítenek. Ennek oka egyértelmű: gőzpárolással sok étel nemcsak ízletesebb, de - tudományos kísérletek bizonyítják - jóval egészségesebb is. A Miele most új modellekkel teszi teljessé a gőzpárolók választékát.

DG 3460 érintőgombos kezelőfelülettel

Az eddig legnépszerűbb DG 2000-es sorozatú gőzpároló továbbfejlesztett változata a DG 3000-es sorozat, amely elődjéhez hasonlóan szintén sokoldalúan beépíthető. A készülék már 35 cm mély szekrényben is elhelyezhető és 60 cm széles kivitelben rendelhető.

Miele DG 3460 gőzpároló Újdonság a DG 3460-as típusnál az érintőgombos kezelőfelület, amit a készülék bekapcsolásához elegendő az ujjunk hegyével megérinteni. Nem tudunk hibázni, hiszen a pároláshoz két adatot is be kell állítanunk: a hőmérsékletet és az időt. Az előbbit öt lépésben 40 és 100 °C között szabályozhatjuk, bár a legtöbb köret és zöldség elkészítéséhez 100 °C az ideális hőmérséklet. A párolási idő meghatározásában a készülék nyújt segítséget. A kezdők dolgát a készülékhez mellékelt, recepteket és párolási időket tartalmazó szakácskönyv könnyíti meg, amelyben a kiolvasztáshoz, blansírozáshoz, befőzéshez vagy a melegítéshez is hasznos ötletek találhatók.

A gőzpároló 20 literes nemesacél belső tere négy párolási szinttel rendelkezik. Egyidejűleg legfeljebb három szinten párolhatunk - akár egy burgonyából, zöldségből és halból álló teljes menüsort is elkészíthetünk egy 4-6 tagú családnak. A párolás során az ízek és illatok nem keverednek. Mivel a készülék nem a belső térben keletkező nyomással működik, a párolás bármikor megszakítható, hogy újabb, a burgonyánál kevesebb párolást igénylő zöldségfélét helyezhessünk be.

A többi Miele-gőzpárolóhoz hasonlóan a készülék a párolótéren kívül található víztartályban állítja elő a gőzt. Az elektronikusan vezérelt különleges párolási technológia létjogosultságát a megismételhető eredmények igazolják. Gyakorlatilag mindegy, mennyi ételt, friss vagy mélyhűtött árut kívánunk párolni (pl.: a brokkolirózsák párolásához nyolc perces időt állítunk be) a végeredmény mindig tökéletes lesz.

Az 5000 generációhoz hasonlóan a DG 3000 sorozatot is az új CleanSteel bevonattal látták el, amin nem látszanak az ujjlenyomatok, a tisztításához pedig nincs szükség speciális tisztítószerre.


Nagy párolótér és újabb kényelmi funkciók az Generáció 5000-es modellekben

Miele DG 5060 pároló nyitva Tágas nemesacél párolótér és további kényelmi funkciók jellemzik a gőzpárolók Generáció 5000-es sorozatát. A Miele két új, eltérő felszereltséggel rendelkező modellt alakított ki.

A DG 5060 típusú készülék teljesen új fejlesztés. A berendezés a 3000-es sorozat valamennyi előnyét egyesíti magában, ám a magassága 45 cm. A hatfős család számára is elegendő étel párolására alkalmas 30 literes párolótér 50 %-kal nagyobb, mint a Miele kompakt gőzpárolóinak belső tere.

Az ételek elkészítéséhez hat üzemmód áll a rendelkezésünkre. A gőzpároló minden üzemmódban javasolt hőmérsékletekkel segít eldönteni, vajon melyik az ideális hőmérséklet a kiolvasztáshoz vagy a halfilé elkészítéséhez. Az üzemmód és a hőmérséklet beállítása két megvilágított gombbal történik. Az elektronikus óra és az időzítő segítségével a párolási folyamatot akár be is programozhatjuk, ami a szöveges kijelzőn is megjelenik. A készülék ajtaja a sütőkhöz hasonlóan lefelé nyílik és akár rakodófelületként is használható.

Miele DG 5060 gőzpároló

A Miele a DG 5080-as modellt az előző, DG 4080-as modell formavilágát és néhány műszaki megoldását továbbfejlesztve alakította ki. Számos automatikus programjával e készülék egyedülálló. Automatikus program, saját recept vagy manuális beállítások - az érintőgombos kezelőfelületen mindent elvégezhetünk. A hibalehetőség szinte teljesen kizárt, mivel mindig csak azok az érzékelőgombok világítanak, amelyek a soron következő lépést mutatják. A kezelőfelületen valamennyi beállítás szöveges formában is megjelenik, e mellett az adott étel elkészítéséhez hasznos tanácsokkal is ellát bennünket.
A készülék különlegessége a "menüpárolás" funkció, amelynek működése roppant egyszerű: kiválasztjuk a menüpárolás üzemmódot, majd tetszőleges módon összeválogatjuk az ételeket, mondjuk burgonyát, vörös márnát és parajt. A vezérlés először a burgonya bekészítését kéri, majd a program automatikusan elindul. Pontosan 18 perc múlva a készülék hangjelzéssel és a szöveges kijelzőn is tudatja velünk, hogy a halat kell behelyeznünk. Ajtó ki - ez egyébként a nem belső nyomással működő párolóknál bármikor lehetséges -, hal be, ajtó be, és párolunk tovább. Ugyanez a folyamat a parajnál még egyszer megismétlődik, az utolsó három percben a háromféle étel együtt párolódik. A végeredmény: a teljes menü 25 perc leforgása alatt elkészül és ehhez még a hőmérsékletet vagy a párolási időt sem kell módosítanunk.

További hasznos funkció a gőzredukció és a melegen tartás. Ez utóbbi üzemmódban a gőzpároló a készre párolt ételeket 15 percig melegen tartja. A gőzredukció esetében az ajtó először csak résnyire nyílik, amíg a gőz nagy része távozik, ezt követően automatikusan újra bezáródik. Végül az ételeket könnyebben ki tudjuk venni, mert a gőz már távozott a párolótérből. A DG 5080-as modellt a Miele@home rendszerre is előkészítették.
folytatás >

[1] 2
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum