KonyhawebMosógép, sütő, fagyasztó jelentkezz!


Ha a pincében a mélyhűtött zöldség megromlik, mert hiába kértük meg gyermekünket, hogy jól csukja be a fagyasztó ajtaját, a sütőben túlsült az ebéd, és a mosógépben is régóta várakoznak a tiszta ruhák, mert elfeledkeztünk róluk - akkor bizony segítségre van szükség. Az előző esetek mindegyikében a Miele InfoControl rendszere jelentheti a megoldást. A nadrágzsebben is elférő mobil kijelző és a hozzá tartozó bázisállomás választható részei a Miele@home-nak, a hálózatba kapcsolt háztartási készülékek rendszerének.

InfoControl

Az InfoControl mobilrész rádióhullámokkal kapja meg a mosógép vagy a sütő üzenetét a bázisállomástól. A kisméretű, alumíniumszínű doboz - a bázisállomás - valamelyik szabad konnektorban fogadja a hálózatba kapcsolt háztartási készülékek adatait, azaz az elektromos hálózaton keresztül (Powerline) kommunikál velük. Ennek során egyáltalán nem számít, hogy a berendezés a pincében vagy a tetőtérben található. A mindössze 7 x 14 cm-es bázisállomás nem feltűnőbb, mint egy akkumulátortöltő, hacsak nem az attraktív külső kelti fel a figyelmünket.

A mobilrész még egy mobiltelefonnál is kisebb, 5,5 x 6,5 cm - egy nadrágzsebben is elfér. A készülékhez képest nagyméretű kijelzőről a háztartási gépek státusza éppúgy leolvasható, mint a különböző utasítások vagy a hibajelzések. Ha úgy szeretnénk, a mobilrész hangjelzéssel hívja fel magára a figyelmet. A Miele InfoControll így jelzi, hogy a mosógép programja lejárt, vagy a sütőben levő vacsorát meg kell fordítani. A hálózatba bejelentkezett készülékek által mutatott pontos időt is szinkronizálja a rendszer.

A Miele@home InfoControl a kényelem mellett a biztonságot helyezi előtérbe. Mindegy, hogy a mosógép a háztartási helyiségben, a fagyasztó a pincében, a sütő a konyhában dolgozik éppen - az összes Miele készülék ellenőrízhető az InfoControll segítségével. Ezzel jelentős terhet vesz le a használó válláról, de a mozgásukban korlátozott, vagy az idős emberek mindennapjait is nagyban megkönnyítheti.


SuperVision

A Miele@home SuperVision az új lehetőség arra, hogy az összes háztartási készüléket egyetlen központi helyen kontrolláljuk. A központit itt valóban szó szerint kell érteni, ugyanis a sütő kijelzője látja el ezt a praktikus feladatot. A Miele@home SuperVision a hálózatba kapcsolt háztartás Miele-rendszerének egy része.

A Miele készülékek már régóta intelligensek. Kényelmes automatikus programok segítik a főzés gördülékeny menetét - persze csak akkor, ha ezt választjuk. A Miele@home SuperVision-nal a kényelem a tetőfokára hág, mivel egyetlen kijelzőn szemlélhetjük a többi háztartási készülék állapotát. A sütő Navitronic TouchControl vezérlésű kijelzője tűnik erre a legalkalmasabbnak.

A kényelem és a biztonság ennél a megoldásnál is fontos szerepet játszik. Különösen azoknál a készülékeknél, amelyek a tartózkodás helyétől távolabb találhatók. A kijelző mutatja, hogy hol tart a program, utasításokat és hibaüzeneteket közöl. A pontos idő szinkronizációja - a mi a hálózatba bejelentkezett készülékekre értendő - természetesen itt is alapfunkció.
A teljesen beépíthető mosogtógépeknél - ahol az összes kezelőszervet és kijelzőt az ajtó mögé rejtették - a SuperVision haszna teljesen nyilvánvaló.

A SuperVision rendszerbe csak kommunikácóképes Miele készülékek csatlakoztathatók. Az új, 5000-es generáció számos sütőjét előkészítették erre a funkcióra, amelyekhez már csak egy kommunikációs modul szükséges, ami a készülékekbe utólag is beszerelhető. A Miele@home SuperVision kombinálható a Miele@home InfoControllal, így a háztartási készülékek adatai a kisméretű vevőn is nyomon követhetők.
Szöveg és képek: Miele
2008. 06. 02.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:
BCO261 eszpresszó gép + 15563 x4 tisztító tabletták kávéfőzőhöz
35 941 Ft
A Delonghi BCO261 kombinált kávéfőző társa lesz a mindennapokban, akár filteres kávé, ...
tovább »
TK70N01FR eszpresszógép + Express O
125 488 Ft
Készítsen aromagazdag, finom kávét a TK70N01FR eszpresszó géppel, mely gőz- és Capuccino-Caffelatte ...
tovább »
Tisztító folyadék Cappuccino XS400010-hez
2 039 Ft
A Krups Capuccino XS400010 készülékhez gyártott tisztító folyadék tökéletes karbantartást kínál espr...
tovább »nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum