KonyhawebEgész évben kint a kertben

A grill szerelmeseinek ezrei vonulnak ki nyáron a kertbe, hogy hobbijuknak, a sütögetésnek hódoljanak. Miért ne lehetne egy egész menüt elkészíteni a szabadban? Bizonyára ezen gondolkodhattak a holland Grandhall cég termékfejlesztői, amikor megálmodták a kertben felállítható konyhát. A Hollandiából induló irányzat az Outdoor Cooking nevet kapta.

A tökéletesen berendezett konyhasor magától értetődő természetességgel áll a kertben. Körülötte vidáman hangoskodó emberek, akik komplett menüt varázsolnak az asztalra. Az előbb említett kép az év minden szakában megállja a helyét, azzal a különbséggel, hogy nyáron lenge ruhákban, míg késő ősszel vastag pulcsikban és kesztyűkben szorgoskodik a társaság. Ilyet eddig csak a Grandhall katalógusok képein láttunk, míg Európa más országaiban az "Outdoorcooking" néhány éve már hódít.

Az egyetlen dolog, amin a kerti konyha gyártói spórolhattak: a páraelszívó. Ezenkívül valóban minden megtalálható, amire egy hobbiszakácsnak szüksége lehet: főzőlapok, mosogató, és természetesen egy grill is. Így a legváltozatosabb ételek is elkészíthetők a szabadtéri konyhában. Azt, hogy az összeállítás milyen elemeket tartalmazzon, a vásárló szabja meg. A mosogatómodul a csaptelep mellett egy vágódeszkát is tartalmaz. A különleges ételkészítési eljárások hívei dönthetnek a tepan yakiból és wokból álló modul mellett, míg az igazi grillezett finomságok a tetővel fedett grill modullal készíthetők el. Mivel a jéghideg sör is elengedhetetlen kelléke a grillpartinak, hűtőszekrény is szerelhető az összeállításba. A főzőalkalmatosságokat tartó elemek aljában bőven akad tárolóhely az ételek elkészítéshez használt eszközök számára. Itt rejtőzik egyébként a nékülözhetetlen gázpalack is. Az előkészületekhez pedig a lerakófelületek nyújtanak helyet.

A kerti konyha berendezései gázzal üzemelnek. A grillezők többsége ugyanis a kényelem, ugyanakkor az azonnali megoldások híve. A gáz barbeque bármikor, különösebb előkészület nélkül begyújtható, amihez csupán egyetlen gombot kell megnyomni. A berendezés 10 perc múlva sütésre kész.

A kerti konyhára - mint a Grandhall összes grillezőjére - az átgondolt konstrukció, a stabil felépítés, a kiváló funkcionalitás és a hosszú élettartam jellemző, amit elsőosztályú alapanyagok használatával és szigorúan ellenőrzött gyártással érnek el. A grillezők nemesacélból vagy ötnöttvasból készült, fokozatmentesen szabályozható égőkkel rendelkeznek, amelyek a nagyobb igénybevétel esetén is kiválóan működnek. A sültek minőségéről a lángelosztó és a zsírfelfogó rendszer gondoskodik. Ezek egyébként a tisztítást is jelentősen megkönnyítik. A készülékek fedővel is rendelkeznek, ezért indirekt grillezésre is alkalmasak. A légkeveréses sütőkhöz hasonlóan, indirekt grillezéskor a hő az ételt minden oldalról éri.

A kerti konyha rozsdamentes vagy fekete színű ajtókkal választható.
Forrás és képek: Grand Hall
2008. 07. 07.
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum