KonyhawebEgyszerű alaprajzi felmérés új, PDA alapú megoldással - OrthoGraph Survey


A konyha berendezésének megtervezése gondos előkészületeket kíván. A folyamat a helyiség felmérésével kezdődik. Az ekkor lejegyzett méreteknek és a falak által bezárt szögek nagyságának pontosaknak kell lenniük ahhoz, hogy a bútor tökéletesen illeszkedjen a helyiségbe. Ez a gyakran hosszú ideig tartó művelet jelentősen meggyorsítható, a méretek pedig pontosíthatók az új szoftver - az OrthoGraph Survey - használatával.

Az OrthoGraph Survey szoftvermegoldás (valamint az igény szerint hozzá kapcsolható Leica Disto A6-os lézeres távolságmérő) egy PDA kéziszámítógépen futva könnyíti meg a napi alaprajzi felmérési munkákat. Segítségükkel lehetőség van a helyszínen gyors elektronikus skiccet készíteni, amelyet felhasználva a szoftverünk ellenőrzött alaprajzi felmérési munkát biztosít.
A helyszíni felmérés végezhető a szoftver által kontrollált felmérési lépéseket követve, vagy kézi sorrenddel - emberi irányítással is -, mindkét esetben a végeredmény pontos, a legtöbb CAD szoftver által felhasználható DWG fájlkimenet. Automatikus felmérés alkalmazása esetén a rendszer gondoskodik arról, hogy a minimálisan szükséges és elegendő felmérési lépést megtegye a felhasználó, így nincs szükség későbbi pótmérésekre, valamint az esetleges hibás mérések már a helyszínen, a kéziszámítógépen jól szembetűnnek és javíthatók. A Leica Disto A6 lézeres távolságmérő nemcsak pontos mérési adatokkal szolgálhat (+/- 1.5mm), hanem a teljes mérési folyamatot képes vezérelni, ekkor a kéziszámítógép mint egyszerű kijelző dolgozik.

A szoftver használatával lehetőség van már a helyszínen egy-két próbaelrendezést készíteni a beépített bútorokból, konyhai berendezésekről, melyet 2 dimenziós alaprajzi szimbólumokkal jelenít meg a program. Ezáltal már kezdetben is jó lehetőség nyílik a gyors helyszíni egyeztetésre, a potenciális ügyfél meggyőzésére. A bútorkészlet szabadon konfigurálható, ugyanolyan felmérésekből alakítható és formázható ki, mint a normál ingatlan-felmérési folyamat. A kialakított könyvtárból az elemek elhelyezése egy-egy kattintással másodpercek alatt elvégezhető.

   

Az OrthoGraph Survey szoftver falakat, nyílászárókat, és bármilyen szabadon meghatározható zónát képes kezelni, melyet névvel és tulajdonságokkal lehet ellátni, mint különböző burkolatokkal ellátott részeket, világos/sötét területeket, vagy gépészeti elemeket. Ezek a meghatározható paraméterek nemcsak falakhoz, hanem bármilyen grafikai elemhez hozzárendelhetők, beleértve szöveges, szám, fixlistás mezőket, vagy fotókat, szabadszöveges adatokat is.

Az OrthoGraph Survey esetében használat közben győződhet meg arról, hogy milyen könnyen szabadulhat meg a papír alapú felmérési problémáktól, és hogy mennyivel teheti gyorsabbá és pontosabbá munkáját, mivel a szoftver ingyenesen kipróbálható verzióját letöltheti annak honlapjáról.

A programmal nem csak gyorsabban és pontosabban dolgozhat, de már a helyszínen jobban egyeztethet, ezáltal könnyebben meggyőzheti ügyfeleit, mint azok, akik a hagyományos papír alapú munkát választják.

A www.orthograph.hu oldalon tájékozódhat bővebben a termékről, rövid video bemutatókat tekinthet meg, ahol megismerkedhet a pontos alaprajzi felmérési folyamattal, de személyes bemutató megtartását is kérheti.

A weboldalon néhány érdekes felmérési mintát is megtekinthet, de az ingyenes próbaverzióval hamar elkészítheti saját felméréseit és helyiségkönyvét is.

Jelenleg a termék - a bevezetési akciónak köszönhetően - 30% kedvezménnyel, és további értékes pluszszolgáltatásokkal vásárolható meg.


Szöveg: Korbuly Ádám
Képek: OrthoGraph
2008. 08. 04.nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum