KonyhawebCsúcstechnológia a konyhaajtó mögött

víz-, energia- és időtakarékos mosogatógépek


Nagyon jó energiahatékonysági értékek, kitűnő tisztítás és ragyogó szárítás: ezzel a három tulajdonsággal jellemezhetők a Miele mosogatógépek. Mindehhez kiváló minőség és a közmondásos hosszú élettartam társulnak. Minden készüléket minimum 20 éves működésre terveznek. Hogy ilyen hosszú ideig dolgozhassanak, kiváló minőségű anyagokra van szükség az előállításuknál.


PerfectFresh fiókAz összes mosogatógép az EU energiacímkén szereplő háromszoros "A" minősítéssel rendelkezik. Az egyes modellek a mosogatóprogramokban, a funkciókban és néhány technikai tulajdonságban különböznek egymástól. A váltott mosogatókar technológiát alkalmazó 12 terítékes készülékeknél a 10 literes vízfogyasztás teljesen természetes. Egy elektronikus professzionális szivattyú beiktatásával azonban ez a vízmennyiség még egy újabb literrel csökkenthető. De a mérnökök most is olyan lehetőségeken dolgoznak, amelyek a mosogatógépet még ennél is takarékosabbá tehetik.

Az elektronikus professzionális szivattyú kiváló működési tulajdonságainak köszönhetően a csúcsmodellek zajszintje csak 41 decibel. Az előbb említett szivattyú különböző erősségű víznyomást produkál az erőstől a közepesen keresztül az alacsonyig. Ennek eredményeként a mosogatóprogramok még tökéletesebben igazodnak az edények tulajdonságaihoz.

A víz és az energia használatának optimalizálását a csúcsmodelleknél az edénymennyiség felismerése biztosítja. A készülékbe helyezett mosatlant szenzorok figyelik. A víz és az energia felhasználását így a mosogatógép az edény mennyiségéhez és fajtájához igazítja. A gyakorlatban a félig megrakott gép 16%-kal kevesebb vizet használ a tisztításhoz, mint a teljesen megtöltött.

Minden Miele mosogatógép csatlakoztatható melegvíz-vezetékre. Ezzel egyrészt a programidő rövidíthető le, másrészt az energiafelhasználás csökkenthető, ami a kímélő program esetén így csak 0,4 kWh lesz.

Számos programnál a szenzortechnika hatáskörébe tartozik a mosogatás folyamatának szabályozása. Ilyen például az intelligens vízkeménység beállítás, vagy a finom üvegek védelme (Perfect GlassCare). Az automatikus programnál ugyancsak a szenzorok mérik a mosogatóvíz zavarosságát, és figyelik a szennyeződés-részecskéket, majd ezeknek az adatoknak a figyelembevételével módosítják a programot. Végül, de nem utolsósorban ott a szenzoros szárítás, amely a belső hőmérsékletet és az edények mennyiségét méri. Ezeknek a tényezőknek az együttes alakulása befolyásolja ugyanis a végeredményt.

A Miele folyamatosan úgy alakítja mosogatógépeit, hogy kezelésük minél kényelmesebb legyen. Ezt bizonyítja az ajtóban elhelyezett sótartály, amely a só betöltését lehajlás, vagy az alsó kosár kiemelése nélkül teszi lehetővé. A mosogatókosarak kialakítása is rugalmas, számos lehetőséget kínálnak ahhoz, hogy az edények stabilan álljanak a méretüknek és formájuknak megfelelő helyen. Az evőeszközök, a 20 évvel ezelőtt (a Miele által) feltalált evőeszközmosogató-fiókban higiénikusan helyezhetők el. Ez a fiók képzei a harmadik mosogatási síkot a készülékben.


Szöveg és képek: Miele
2008. 08. 06.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum