KonyhawebTudatos elszívó

A Con@ctivity rendszer a főzés valódi folyamatára reagál


A páraelszívók feladata, hogy a főzőlapról felszálló gőzt zsírszűrő filtereikkel megtisztítsák. Eddig rendben is volna. De főzésről főzésre igen eltérő lehet, ami a fazékból felfelé száll. Olyan rendszerre van szükség, amely csak akkor aktiválódik, amikor a főzési művelet egyértelműen felismerhető. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a páraelszívó önállóan igazodjon a főzési-sütési folyamatokhoz, azaz mindig optimális elszívást végezzen.


Páraelszívó Con@ctivity rendszerrelA Miele Con@ctivity rendszere hatékony, villámgyorsan reagáló automatikával rendelkezik. A páraelszívó már azelőtt különbséget tud tenni a pirítás vagy a forralás, illetve a folyamtos főzés között, mielőtt a gőz felszállna. Ez úgy lehetséges, hogy a készülék nem a párát érzékeli, hanem a főzőlap információira reagál. Így elkerülhető az is, hogy az elsőként felszálló gőzfelhő ellepje a szakácsot és a konyhát is. A Con@ctivity rendszer fokozza a főzőcskézés kényelmét is, hiszen ha az elszívó önállóan dolgozik, a szakácsnak teljes egészében kizárólag a főzés műveletére kell koncentrálnia. Még egy aprócska előny: a páraelszívó kezelőmezője mindig tiszta marad, mert nem kell zsíros kézzel hozzányúlni, hogy állítsunk rajta.

Ha a főzőlapot bekapcsoljuk, kis idő múlva felkapcsolódik a páraelszívó világítása. Néhány másodperc múlva az elszívás is reagál - pontosan igazodva az aktív főzőmezők számához és teljesítményfokozatához. Ha a teljesítményen változtatunk, az elszívófokozat is megváltozik. A Con@ctivity szabályozása egy kommunikációs modul segítségével történik, amely az erre alkalmas készülékekbe minden további nélkül beépíthető. Az információcsere az elektromos hálózaton keresztül (Powerline technológia) történik, ezért nincs szükség pótlólagos kábelezésre.
Persze minden automatikának fel kell kínálnia a lehetőséget, hogy a használó szokásaihoz igazítható legyen. Természetesen ez a Con@ctivity rendszernél is így van, tehát az elszívó teljesítményfokozata kézzel bármikor módosítható.

A Con@ctivity rendszer működése

A Con@ctivity rendszer nem korlátozódik egyes modellekre. Szinte minden dekor páraelszívó felszerelhető a modullal. A Miele programjából számos főzőlappal kombinálható, sokfajta variációs lehetőséget kínálva ezzel. A legtöbb aktuális modell esetében a rendszer későbbi kialakítása is lehetséges.


Szöveg és képek: Miele
2008. 08. 22.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum