KonyhawebKompromisszumok nélkül


A cég mottója, "kompromisszumok nélkül" a háztartási készülékgyártó Mielét a családi vállalkozás megalapítása, azaz a kezdetek óta kíséri, jóllehet jelentése az elmúlt száz év folyamán megváltozott. A mottót ugyanis mindig a vevői igények figyelembevételével kell értelmezni. Ehhez azonban mára még egy másik dolog is kapcsolódik, az ökológia. A minőség, a hosszú élettartam mellett a környezetvédelem is fontos szemponttá nőtte ki magát.

A Miele 1966-ban tette közzé az első környezeti tudósítását és 1970 óta rendeszeresen elemzi a környezetre vonatkozó adatokat, amelyeket a fejlesztéseknél fel is használ. 1990 óta a háztartási automata mosógépek vízfelhasználása 42%-kal csökkent, míg áramfogyasztásuk kereken 30%-kal lett kevesebb. Mindezt a modern szenzortechnikával összekötött elektronikus vezérlés tette lehetővé.

A Miele tehát különös figyelmet fordít a környezetre, ezért is tartotta fontosnak a Home Appliances@IFA kiállításon való részvételt. A modern háztartási készülékek és a trendek bemutatására hivatott kiállítás alapgondolata ugyanis a környezettudatosság lett.

A Miele 182 millió eurót invesztált az elmúlt néhány évben új berendezésekbe és az új gyártási technológiákba. Ennek következtében olyan újszerű továbbfejlesztések születtek, amelyek kevesebbet fogyasztanak, ugyanakkor sokkal hatékonyabban működnek, és ez az összes termékkategóriára értendő.

Mindezt a mosógépeknél a készülék melegvíz-vezetékre csatlakoztatásával, enyhén szennyezett ruhák tisztításánál a mosási hőmérséklet lecsökkentésével; a mosogatógépek esetében ugyancsak a melegvíz felhasználásával, és érzékelő szenzorokkal érhetik el, olyanokkal, amelyek a gépben zajló folyamatokat figyelve beállítják a behelyezett edény mennyiségéhez szükséges vízmennyiséget, a víz keménységi fokát, a mosogatási folyamat pontos menetét, vagy a szárítás lefolyását.

A látogatók megtekinthették a Miele új készülékcsaládját, a Generáció 5000-et, amelynek kifejlesztésénél szintén fontos szerepet játszottak a környezetvédelmi szempontok.


Forrás és képek: Miele
2008. 09. 09.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum