KonyhawebLehet egy kicsivel több?


Mármint több kényelem, több funkció, több egyszerűség. Az M 8000-1 mikrohullámú sütő-széria összes készüléke olyan felszereltséggel rendelkezik, amely a legigényesebb szakácsokat is kielégíti. Még az is könnyen megeshet, hogy a mikró válik a háztartás kedvenc készülékévé.

Az ételek súlyához igazodó automatikus programok fagyasztott vagy friss élelmiszerek felolvasztásához, melegítéséhez vagy sütéséhez alkalmazhatók. Az használni kívánt program kiválasztása után az étel súlyát a forgatható szabályozógombbal adhatjuk meg. A készülék kiszámítja a leginkább megfelelő teljesítményfokozatot és az elkészítési időt. Ennél egyszerűbben már nem is történhetne a kezelés. A Miele készülékeinek vezérlése gyerekjáték, a legkezdőbb "szakácsok" is könnyen rájöhetnek a módjára. Az elektronika ennek ellenére számos beállítási lehetőséget kínál. A két nagy forgatható szabályozógombbal a kívánt teljesítmény és az elkészítési idő pontosan megadható.

Az elektronikus emlékezet, azaz a memória funkció segítségével akár egy háromlépéses programot is eltárolhatunk. Ez valójában három, általunk gyakran használt idő- és teljesítménykombinációt takar.
Ugyanilyen hasznos lehet a gyorsindítás. A "start" gomb egy, két vagy háromszori megnyomásával a készülék 30, 60 vagy 120 másodperces időtartamra a legnagyobb teljesítményfokozaton kezd el működni, majd automatikusan kikapcsol, leegyszerűsítve ezzel az ételek vagy italok felmelegítését. Az előbb említett időtartamok természetesen tetszés szerint átprogramozhatóak. A nap mint nap használt melegítési időket tárolhatjuk el így, például a reggeli bögre kakaóét vagy a déli felfújtét.

Ha a melegítési idő lejárta után még a készülékben hagyjuk az ételt vagy az italt, a melegentartó funkció lép működésbe. Így nem hűl ki semmi, még akkor sem, ha 15 percig a mikróban marad.
A készülékben található még egy óra is, amely az általunk megadott idő leteltére hangjelzéssel figyelmeztet. Ezenkívül, ha a készüléket nem használjuk, akkor az reteszelhető, ami gyermekvédelmi szempontból jelentős.

A grill fűtőszállal is ellátott modellek gyorsan és egyenletesen pirítanak. A grill üzemmódot átsütéshez, pirításhoz és felfújtak készítéséhez alkalmazhatjuk. A készülék belső terének tetejébe integrált grill fűtőszál néhány másodperc alatt maximális teljesítménnyel fűt. A forgótányér egyidejű működtetésével az ételek tökéletesen egyenletesen pirulnak meg. A grill üzemmódot használhatjuk önmagában vagy a mikrohullámú sütéssel kombinálva is.
A készülék belső tere nemesacélból készült. Ez a mikrohullámok egyenletes eloszlásának és ezzel egyidejűleg a hatékony melegítésnek a feltétele. Emellett nagyon egyszerűvé teszi a készülék tisztítását.

A nemesacél külsővel rendelkező mikrohullámú sütők Clean Steal bevonattal rendelkeznek. Ennek a különleges felületkezelésnek az előnye, hogy az ujjlenyomatok nem látszanak meg rajta, és speciális tisztítószerek nélkül is nagyon egyszerűen tisztítható.

A sorozat összes berendezése valódi beépíthető készülék. Ennek előnye, hogy nincsenek a frontfelületen zavaró szellőzőnyílások. Minen konyhai környezetben megállják a helyüket, emellett nagyfokú tervezői szabadságot biztosítanak. A 17 literes berendezések (magasságuk 35 cm, szélességük 50, illetve 60 cm) például beépítőkeret nélkül szerelhetők felső és rátétszekrényekbe, vagy akár magas szekrényekbe is. A 26 literes mikrohullámú sütők (magasságuk 45, szélességük 60 cm) magas szekrényekbe való beépítésre alkalmasak.


Forrás és képek: Miele
2008. 10. 06.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum