KonyhawebTerrazza: lehetne akár természetes kőből is

A természetes anyagok nagy népszerűségnek örvendenek az építészet és a belsőépítészet terén. A kint elemei, a fa és a kő visszaköszönnek a fürdőszobában, a nappaliban és persze a konyhában is. Ezt az irányzatot követte a mosogatótálakat gyártó Schock, amikor megalkotta új kompozitanyagát, a Cristastone-t. Az anyag zavarba ejtő, ugyanis látványa és tapintása egyaránt olyan, mintha valódi kő lenne. Ráadásul használati értékei is kiválóak: folttaszító, robusztus, és antibakteriális védelemmel is rendelkezhet.

A Focus Küche & Bad 2008 kiállításon szeptemberben bemutatott Cristastone anyag 80%-ban tartalmaz kvarcot, a gránit legkeményebb alkotóelemét. Ez garantálja a hosszú élettartamot, a kopás- és ütésállóságot. Olyannyira, hogy még a nehéz fazekak vagy lábasok sem hagynak nyomot a felületen, ha véletlenül ráesnek a mosogatótálra.
Ezenkívül a felület nagyon egyszerűen tisztítható. A szokásos szennyeződések, mint például vörösbor, kávé, ketchup vagy olajfoltok nedves szivaccsal egyszerűen letörölhetők - a vízlepergető hatásnak köszönhetően.
A Cristasone-nak antibakteriális változata is létezik. A baktériumölést az anyagban található ezüstionok végzik, amelyek tartósan és hatékonyan pusztítják el a baktériumokat és csírákat.

A Cristastone Terrazza színe megszólalásig hasonlít a kőre, ami elsősorban az alapanyaggal kontrasztos szürke, bézs és fekete minták érdeme. Mivel a Terrazza önmagában is elég karakteres jelenség, ezért a Schock végtelenül egyszerű, tiszta formavilágú modelleket kínál az anyagból, mint az egy medencés Puro N-100-at és a Grando N-100 XL-t, valamint a Titanos N-100 mosogatómodult.


Forrás és képek: Schock
2008. 10. 07.


A terméket forgalmazó cégek

Még több Schock termék


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum