KonyhawebElektronikus szabályozású gáz főzőlapok


A legtöbb hobbiszakács számára a gáz főzőlap a tökéletes eszköz. Aki már kipróbálta, az tudja, hogy a hő nagyon finoman szabályozható, és a teljesítményváltozásra végtelenül gyorsan reagál a készülék.

A KM 2256-os Miele főzőlap legfeltűnőbb ismertetőjegye a kifejezetten "lapos" beépítés, amely a 90 cm-es készüléket igazán elegánssá teszi. Ezt a különleges beépítést a spirálégők új generációja, amelyek egészen mélyen ülnek a főzőlapban, valamint az aprólékosan megmunkált edénytartó rács teszi lehetővé. A haronikus összképet az öt masszív gombbal ellátott, középre rendezett kezelőpult teszi teljessé.

Arról, hogy milyen újszerű megoldást alkalmaztak a főzőlapnál, az öt égőfej közül már az első meggyújtásakor meggyőződhetünk: a lángok spirál alakban bújnak ki az égőből, ami nem csak szemet gyönyörködtető látvány, hanem haszna is van, hiszen a meleg így a lehető legjobban oszlik el a főzőedény alján.
Az öt égő teljesítménye különböző, hogy a legváltozatosabb ételkészítési módoknak és az eltérő méretű edényeknek is megfelelhessen. Az égőfejek közül az egyik valóban különleges, ez a középre helyezett dupla wok égő, amelyhez egy speciális wok gyűrű tartozik.

A biztonsági szempontokat tekintve a KM 2256 G-nél a legújabb megoldásokat alkalmazták, valamint elektronikusan szabályozott gyorsgyújtással és automatikus újragyújtás funkcióval látták el. Ez utóbbi akkor igazán hasznos, ha például a láng az erős huzat miatt kialszik. Hogy a főzés folyamata ilyenkor ne szakadjon meg, és a gáz se kerüljön a légtérbe, a készülék automatikusan megpróbálja meggyújtani az égőt. Ha a próbálkozás nem jár sikerrel, a gáz áramlása leáll.

A Miele kínálatában különböző szélességű, négy és öt égőfejjel rendelkező gáz főzőlapokat találhatunk még.


Forrás és képek: Miele
2008. 11. 03.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum