KonyhawebTöbb mint egymillió edényt elmosogatott!


19 hónappal ezelőtt kezdődött a Miele mosogatógép tesztje az interneten. 12.500 óra működés után a teszt sikeresen lezárult. A készülék jól szerepelt a vizsgán, melynek folyamán egyetlen technikai probléma sem adódott. A teszt idejét átszámítva egy átlagos háztartásban szokásos használatra 20 éves működést kapunk - és ez a minimális követelmény, amit a Miele a termékeivel szemben állít. A vizsgálat különlegessége volt, hogy egész időtartama alatt webkamerák segítségével bárki figyelemmel kísérhette az interneten, így meggyőződhetett annak valóságosságáról. Bár az internetes nyomonkövetés lezárult, a mosogatógépet a gyártó tovább teszteli bielefeldi üzemében.

A teszt ideje alatt a készülék mesteri teljesítményt nyújtott. Ha a mosogatógép egy háztartásban működött volna, ennyi idő alatt hatalmas mennyiségű edényt mosott volna tisztára. A 12 terítékes befogadóképesség 140 darab edénynek felel meg (étkészlet, tálalóedények, evőeszközök és poharak). A működési időt átszámítva mosogatási programokká 7.500 programot kapunk, amelyet megszorozva az edények mennyiségével több mint egymillió darab az eredmény (pontosan 1.050.000).

A tesztben a G 1222 SC modell bizonyított, amelynek vízfogyasztása 13 liter. Mivel a víz- és energiatakarékosság jelentősége egyre fontosabb, ismét egy számítást kell végeznünk összehasonlításként:
Vegyünk egy 15 évvel ezelőtt vásárolt mosogatógép modellt, amelynek vízfogyasztása 22 liter programonként. Ha összehasonlítjuk a két készüléket, húsz év működés alatt a G 1222 SC 67.500 literrel (ami jó 400 fürdőkádnyi víznek felel meg) használ kevesebb vizet.

A Miele nagyon magas minőségi követelményeket állít készülékeivel szemben. Minden berendezésnek minimum 20 évig működnie kell. Hogy ezt a hosszú időt garantálni tudják, minden új modellsorozatot tesztek alá vetnek, ahol a jelentős működési időt ki kell állniuk a készülékeknek. 20 év üzemelés 12.500 órának, vagy 7.500 mosogatási programnak felel meg. A bevezetés előtt álló új sorozat gépein kívül a boltokban kapható modellek gyártásakor is kiválasztanak néhányat, amelyet ugyanezekkel a feltételekkel tesztelnek. Ez éppen olyan eleme a Miele minőségtesztjének, mint minden egyes készülék százszázalékos vizsgálata a gyártás végén.

A tesztet egyébként a gyakorlatban való használathoz hasonlóan edénnyel megtöltve végzik. A mosogatás folyamán mosogatószert, öblítőt és regeneráló sót is használnak, mert csak így kaphatnak valósághű képet a berendezés működéséről. Ezek a folyamatok teljesen automatikusan zajlanak, ezért a vizsgálat éjszakánként, hétvégéken és ünnepnapokon is szakadatlanul folyhat.


Forrás és képek: Miele
2008. 11. 03.


Tovább a Miele Kft. honlapjára »

Még több Miele készülék:nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum