KonyhawebOrthoGraph™ Architect: új alaprajzi felmérő szoftvermegoldás a hétköznapokra


Új szoftververzió jelent meg az OrthoGraph™ termékcsaládban, mely most nem "nagyvállalati" megoldásként, hanem sokkal inkább hétköznapi eszközként nyújt támogatást építészek, ingatlanértékelők, belsőépítészek, illetve azok számára is, akiknek az alaprajzi felmérés és leltározás nem tartozik a mindennapi fő tevékenységeik közé.


Az új szoftververzió tartalmilag nem sokban különbözik a már bevált OrthoGraph™ Survey alaprajzi és leltározási funkcionalitásától, hanem sokkal inkább csak használhatóbbá tették kisebb felhasználók számára, jelentős árcsökkentés mellett. Az új szoftver tartalmaz minden alaprajzi felmérési funkciót, skiccelést, gyors felmérést és pontos automatikus felmérést egyaránt, csak néhány olyan funkció nem áll rendelkezésre, melyek a nagyvállalati környezetben elengedhetetlenek.

Amíg az új OrthoGraph™ Architect verzió felülete a kéziszámítógépen (PDA) teljesen megegyezik a már megismert OrthoGraph™ Survey verzióval, addig az asztali számítógépes ProjectManager komponens teljesen különbözik a már megszokott mőködéstől. Az új ProjectManager 5 nagy gomb segítségével látja el feladatát, egyértelmű működéssel, nagyon egyszerű használattal. Mivel az Architect verzió nem tartalmazza a csapatmunka funkcionalitást, a felmérési struktúra testreszabhatóságát, paraméterezést és a tárgykönyvtár szerkesztést, ezért a ProjectManager komponens kinézete és használata jelentősen leegyszerűsödött. A kezelőfelületen a legfontosabb funkciók, mint a DWG kimenet előállítása és a kimutatások futtatása, a szintén hasznos Excel/XML/TXT formátumú adatmentési lehetőségek kaptak helyet az adminisztratív szoftvertelepítés és aktiválás, valamint a kilépés gombok mellett.

Amint látható, miközben a szoftverfunkcionalitás jóval áttekinthetőbb lett, számos felhasználásra teljeskörű megoldást nyújt: lakások, családi házak, olyan ingatlanok, melyek nem tartalmaznak 50 területnél többet, teljeskörűen kezelhetők az OrthoGraph™ Architect verzióval.

Felmerül a kérdés, hogy az OrthoGraph&tm; Architect verzió felhasználói mit tehetnek, ha a beépített adatstruktúra nem alkalmas a felmérésük támogatására.
Erre megoldásként megint egy a használatot jelentősen egyszerűsítő választ kaphatunk: használjunk gyári sablonokat. Amíg az OrthoGraph™ Survey-jel csak egy nagyon szűk gyári sablonhoz jutott a felhasználó, az új Architect (és az új Survey verzió is) a felmérési sablonok palettáját sorakoztatja fel, mely az idők során folyamatosan bővülni fog a piaci igények szerint. Az Architect és Survey verziók közti különbség természetesen fennáll annyiban, hogy amíg az Architect verzióval ezeket a sablonokat felhasználni, addig a Survey verzióval akár módosítani, bővíteni is lehet.

Az új OrthoGraph™ Architect verzió új felhasználási területek számára nyújt teljeskörű megoldást - már nagy testvérénél jelentősen kedvezőbb áron is -, legyenek azok építészek, ingatlanértékelők vagy kivitelezők számos egyéb terület mellett.
Az új Architect verzió a gyártó oldaláról a többi verzióhoz hasonlóan próba verzió formájában ingyenesen letölthető, érdemes akár már most kipróbálni!


Szöveg: Korbuly Ádám
Képek: OrthoGraph
2008. 11. 03.


Kapcsolódó cikkek


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum