Konyhaweb

Electrolux Inspiro: "autofókusz szakácsoknak"


Az Electrolux forradalmian új beépíthető sütővel jelent meg a piacon, mely kivívta a profi szakácsok elismerését, ugyanakkor a kevés szabadidővel rendelkező, vagy a főzésben kevésbé járatos vendéglátók is tökéletes ételeket készíthetnek benne.

Az Electrolux Csoport Kitchen Theatre riportjából kiderül, hogy egyre több ember tölti szabadidejének egy részét barátaival otthon, különösen a konyhában, ami a társasági élet középpontjává vált. A főzés egyre divatosabb, ezt a médiában felbukkanó sztárszakácsok nagy száma is igazolja. Az otthoni vendéglátás, s ezzel együtt a házigazda által készített ételek, egyre népszerűbbek a baráti társaságok körében.

Az Inspiro tervezésekor három trend határozta meg a termékfejlesztés fő irányvonalát: az otthoni szórakoztatás elterjedése, a főzés nagyra becsült készségként való megjelenése, valamint az az igény, hogy kevesebb idő alatt az összejövetelek házigazdái is nagyon finom, és látványos ételeket készíthessenek.

Az Inspiro beépíthető sütő fantasztikus eredményeinek titka a világon egyedülálló hő menedzsment rendszerében rejlik, mely a súly kalkulációval és a beprogramozott 80 európai recepttel együtt minden ételt tökéletesre süt. Az adott étel automatikus sütési paramétereinek kiszámítása és beállítása hasonló folyamat ahhoz, mint amikor a fényképezőgépek a megvilágítástól és témától függően automatikusan állítják be a rekeszértéket, az expozíció idejét és az élességet.

"Amikor a fényképezőgépeknél bevezették az automatikus expozíciót és az automata élességállítást, sokan kételkedtek a megoldás életképességében. Azonban egy idő után az automata élességállítás is bekerült az alapvető szolgáltatások sorába. Mind a sütő, mind a fényképezőgép esetében egyetlen gombnyomással biztosítható a professzionális végeredmény." - mondta Belényesi Zsolt, az Electrolux értékesítési igazgatója.


Hogyan működik?

Mindössze két paramétert kell megadnunk a sütőnek.
Válasszuk ki a jobb oldali kijelzőn látható, 5 főkategóriát jelölő piktogram közül a megfelelőt:

  • sütemény (kenyerek, torták és piték)
  • hús (húsok, szárnyasok és halak)
  • fagyasztott (gyorsfagyasztott ételek és sütemények)
  • egytálegytálétel (rakott ételek, felfújtak és csőben sütött ételek)
  • pizza (friss, fagyasztott, elősütött és pizza szelet)
Electrolux inspiro OK gomb Rakott krumpli esetén válasszuk az egytálétel opciót. A kiválasztott főkategória függvényében a bal oldalon tovább pontosítjuk az étel típusát. Jelen esetben válasszuk a burgonya ételek menüpontot, és máris nyomhatjuk az OK gombot. Az Inspiro sütő jelzi, hogy melyik szintre kell tenni a tepsit a hideg sütőben.

A készülék kiszámítja, hogy a hideg sütő melegítésével együtt mennyi energiára és időre van szükség az étel megsütéséhez. Az információt összeveti a sütési technikákat tartalmazó adatbázisával, kiszámolja a szükséges melegítési módokat (felül, alul, oldalt, meleg levegő, grill), és gondoskodik a megfelelő sütésről. Amikor az étel elkészült, a sütő leáll, és jelzi a szakácsnak, hogy végzett.

Az automatikus programozás mellett, természetesen hagyományos sütőként is működik a készülék, ha a kézi üzemmódot választjuk ki rajta.

"Az Inspiro segítségével az Electrolux a professzionális konyhai technikákat az otthonokban is elérhetővé tette. Nincs még egy olyan sütő, ahol leállítás nélkül ötvözhető a felső, az alsó és az oldalsó melegítés a grillezéssel. Az Inspiro sütőt használom otthon és az éttermem konyhájában is, és lenyűgöz a pontossága. Az átlagemberek számára ez olyan lehet, mintha saját szakácsuk lenne otthon." - mondta Segal Viktor, a fúziós konyha hazai nagymestere.

Az Electrolux Inspiro beépíthető sütő (EOC69400X) 299.900 forint ajánlott fogyasztói áron kapható a szaküzletekben.


Szöveg és képek: Electrolux
2009. 01. 05.


Kapcsolódó cikkek


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum