Konyhaweb

Környezettudatos magatartásra bíztatja az Electrolux a fogyasztókat


A március közepén megrendezett Green Expo kiállításon az Electrolux energiatakarékos háztartási gépekkel, és a készülékek környezettudatos használatára vonatkozó javaslatokkal fogadta standján az érdeklődőket.

A kiállításon a legjobb energiahatékonyságú és legújabb ergonómiai megoldásokkal ellátott Electrolux hűtővel, fagyasztóládával, mosógéppel, és mosogatógéppel, valamint két környezetbarát porszívóval találkozhattak az érdeklődők a cég standján. Annak érdekében, hogy a gépek valóban a legkevesebb energiát használják működésük során, a látogatók részletes útmutatást kaptak a készülékek környezettudatos használatára vonatkozóan.

A koncepció és a megjelenés alapján a szervezők az Electroluxnak ítélték a Green Expo Legzöldebb Standja címet, melyet Belényesi Zsolt, a vállalat értékesítési igazgatója vett át Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztertől.

Az Electrolux standján jéghegyek, úszó jégtáblák és pingvinek idézték az Antarktisz hangulatát. A vállalat a dekorációval, a jeges földrészen működő Princess Elisabeth kutatóállomásra hívta fel a figyelmet, ahol a bázis lakói Electrolux készülékekkel mosnak, főznek, mosogatnak és takarítanak.
A bázis az első zéró kibocsátású létesítmény az Antarktiszon, mely teljes egészében alternatív forrásokból állítja elő a működéséhez szükséges energiát.

Az állomáson használt háztartási gépeket az Electrolux kereskedelmi forgalomban kapható készülékei közül választották ki, így azok minden fogyasztó számára elérhetők. A vállalat az emberek egyéni lehetőségeire és felelősségére szeretné felhívni a figyelmet a standképpel és a kiállított termékekkel. Ha a kutatók komfortosan élnek és dolgoznak extrém körülmények között egy nulla kibocsátású házban, akkor az átlagembereknek is meg kell vizsgálniuk a környezettudatos berendezkedés lehetőséget, amikor kialakítják életterüket.

A Green Expo az egyetlen lakosságnak szóló környezetvédelmi kiállítás Magyarországon. Célja, hogy bemutassa azokat az új környezetbarát termékeket és technológiai újdonságokat, amelyekkel az emberek mindennapjaikban is tudatosan óvhatják környezetüket.


Szöveg és képek: Electrolux
2009. 03.
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum