Konyhaweb

Electrolux Dinner Explorer, az interaktív parti kalauz


Az Electrolux elindította a világon egyedülálló internetes ötlettárát, melynek használatával valódi élmény lehet az otthoni vendéglátás. A Dinner Explorer jelenleg 52 nemzetközi témában ad tippeket, a parti hangulatát, az öltözködést, a menü-, az ital-, a dekoráció- és a zeneválasztékot illetően.

Az Electrolux 2007-ben készített felmérése szerint az európaiak kétharmada havonta legalább egyszer fogad vendégeket otthonában. A vendéglátók ötletes programokkal és konyhaművészetükkel szeretnék lenyűgözni a meghívottakat. Az Electrolux folyamatosan bővülő parti tára ehhez nyújt segítséget.

A www.dinnerexplorer.com oldal több mint egy egyszerű online receptkönyv. Jelenleg 52 téma között böngészhetünk, hogy ihletet kapjuk a parti megszervezéséhez. Az egyes témák nemzetközi eseményekhez, ismert személyekhez kapcsolódnak (pl.: Rembrandt születésnapja, az izlandi Nagy Halnap, Milánói pizza fesztivál), és számos ötletet is adnak, arra vonatkozóan, hogyan lehet megszervezni egy összejövetelt a kiválasztott téma szellemében. Az ételek készítésénél külön útmutatást kapunk a sütő sütési beállításaihoz attól függően, hogy az Electrolux Inspiro-t vagy hagyományos sütőt használunk.
Témánként kapunk javaslatokat a menühöz illő italokra, ötleteket az asztal, esetleg a lakás dekorációjához, a zeneválasztáshoz, az öltözködéshez és programokhoz is.

A Dinner Explorer naptára szerint a következő esemény Rembrandt születésnapjának megünneplése, mely a nyári kulturális élet izgalmas partija lehet. A népszerű holland festő bibliai és szerelmi témákat örökített meg a festővásznon, így munkásságáról is egy meghitt hangulatú, gyertyafényes vacsora mellett illik megemlékezni. Július 15-én a vacsora elmaradhatatlan fogása a holland paradicsomleves, melyet mustáros szósszal leöntött malac pecsenye követ. A valódi holland menüt az almás palacsinta teszi teljessé, fűszeres bor kíséretében. Az igazi barokk hangulat megteremtéséhez választhatjuk a nagy klasszikusok, Vivaldi, Händel vagy Bach lágy melódiáit.

Ha nagyobb társasági összejövetelt szerveznénk, használjuk ki a nyári természet lehetőségeit, és virtuálisan szálljunk hajóra, az izlandi Nagy Halnap szellemében! Európa legnagyobb ingyenes fesztiválját friss halételekkel, például ízletes, vajjal és tormával sütött pisztránggal idézzük fel. A parti kalauz a főételhez egy dél-ausztráliai rizlinget ajánl kísérőnek. Valódi tengerparti kikötő hangulatot teremthetünk, ha környezetünket frappáns horgászfelszerelésekkel, halászhálóval vagy akár uszadék fával díszítjük fel. A tökéletes összhang kedvéért válasszunk igazi "hal-együttesek", például a Phish, Whale vagy az Eals zenéi közül.

Az egyszerű fogások kedvelői élvezhetik a szeptemberi Pizza-nap ajánlatát. Hamisítatlan olasz hangulatot idéz a friss bazsalikommal megszórt pizza, és az érett citromból készített limonádé.

További menüajánlatokról, a kellékekről, és az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókról a www.dinnerexplorer.com oldal bőséges ötletekkel segíti a vendégvárást.

Az Electrolux interaktív online parti tára elérhető magyar nyelven a www.dinnerexplorer.com oldalon.


Szöveg és képek: Electrolux
2009. 07. 07.
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum