Konyhaweb

Electrolux Calima, a mosógépek új generációja


A világ első mosógépe, beépített szárító tetővel. A legvastagabb gyapjúpulóvertől, a legfinomabb darabokig, minden ruha gyorsan és biztonságosan megszárítható a Calima légpárnáin.

A selyem, kasmír vagy gyapjú ruhák mosása és szárítása különös odafigyelést igényel. A nem megfelelő kezelés miatt előfordul, hogy a pulóver alakját veszíti, kinyúlik, vagy éppen összemegy, a szálak deformálódnak, és már soha nem lesz olyan, mint új korában. Ezeket a ruhákat most már gyorsan és biztonságosan lehet szárítani a Calima tetején.

A szárító tetőn található apró lyukakon keresztül áramlik ki a meleg levegő, ami megszárítja a ráterített ruhát. A szárítófelület külön vezérlőpanelről működik.
A program indításakor be kell állítani, hogy milyen anyagú ruhát, és milyen hőmérsékleten szeretnénk szárítani (max. 50 fok). A készülék kiszámítja, mennyi idő kell a szárításhoz. Ha a program lejár, a szárító funkció automatikusan kikapcsol, a készülék pedig készenléti állapotban marad.

Az Electrolux Calima 60x60 centiméteres szárítófelülete több mint másfélszeresére bővíthető, ha kihúzzuk a mosógép teteje alá épített, 32 centiméteres szárítótáblát. Így akár két pulóver, vagy egy farmer is megszárítható rajta.

Előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban derül ki, hogy egy olyan ruhára van szükség, ami nemrég lett kiszedve a mosógépből. Akár egy vastag gyapjú pulóvert is meg lehet szárítani a Calima tetején 1 órán belül. A készülék egy felső kategóriás, Time Manager funkcióval felszerelt mosógép, ami akár 1400 percenkénti fordulatszámon is képes centrifugázni. Minél szárazabban kerül ki a ruha a gépből, annál kevesebb ideig kell szárítani a tetején.

Az A+ energiaosztályú Electrolux Calima nemcsak a ruhákkal, hanem a környezettel is kíméletes.

Az Electrolux Calima 179 900 forintos ajánlott fogyasztói áron megvásárolható az üzletekben.


Szöveg és képek: Electrolux
2009. 06.
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum