KonyhawebHány bubival kéred?


Magyarországon is bemutatkozott a SodaStream, az otthon készíthető szóda és szénsavas üdítők világvezető gyártója és forgalmazója. A SodaStream vállalat 1955 óta olyan szódakészítő gépeket gyárt és forgalmaz, amelyekkel otthonodban készíthetsz szódát, fröccsöt, a SodaStream szörpökkel pedig a család kedvenc üdítőit.


A SodaStream szódagépe (szénsavasító rendszere) a következő részekből áll: maga a SodaStream szódakészítő gép, a CO2 patron, valamint a műanyag palack. A SodaStream gépek többféle színben és dizájnban kaphatók.

A SodaStream használata lényegesen egyszerűbb, mint a régi szódásszifonoké. Mindössze 5 apró lépés, és máris fogyaszthatod a hűsítő üdítőket, röccsöket:

  1. Töltsd meg a szénsavasító palackot csapvízzel a jelölésig!
  2. Csavard a palackot a gépre!
  3. Nyomd meg párszor a szénsavasító gombot!
  4. Ha ízesíteni szeretnéd, töltsd a szörpöt a palackba, és óvatosan rázd össze a vízzel!
  5. Egészségedre!
A hagyományos szódásszifonokkal szemben a SodaStream szifonokat ritkábban kell cserélned. Néhány hónapra, vagy akár fél évre is elég lehet egy szifon, hiszen egyetlen CO2 palack átlagosan 80 liter vízhez elegendő. Eldöntheted, hogy hány bubival kéred a vizet, hiszen a szénsavasító gomb megnyomásával te szabályozhatod, hogy mennyi szénsav kerüljön egy-egy palack vízbe.


Ha megvannak a bubik, jöhet az ízesítés!

A SodaStream változatos, évszakonként is változó ízekben kínál szörpöket, amelyek között te is biztosan megtalálod a kedvencedet. A citrom, narancs, körte, málna, citrom-lime, citrom-lime light, erdei gyümölcs, cola, cola zero, és energia, csak néhány íz a széles választékból. A szörpök egy része természetes anyagokból is készül. Egy üveg szörpből 12 liter üdítőt készíthetsz (a hígítási arányuk: 1:23).

A SodaStream filozófiájában kiemelt szerepet kap a környezetvédelem, hiszen mind a szóda, mind pedig az üdítők elkészítése során csapvizet használunk (amely Magyarországon kiemelkedően jó minőségű). A PET-palackok mellőzése szintén jelentősen csökkenti a környezet-terhelést. A SodaStream újratölthető palackjaival a felelős, környezettudatos választás lehetőségét kínálja vásárlóinak.2009. 06.


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum