KonyhawebMelegen ajánljuk


Energiatakarékosság, spórolás. A legdivatosabb szavak manapság. Ezt tartotta szem előtt a Whirlpool is, amikor új mosógéppel rukkolt elő, és a közelmúltban elsőként dobta piacra a meleg vízre köthető változatot, az AWOE 91400 típusú, Green Generation termékcsaládba tartozó elöltöltős mosógépet.


Whirlpool AWOE 914 meleg vízre csatlakoztatható mosógépMiért kellene külön pénzt és energiát fordítanunk arra, hogy mosógépünk megfelelő hőfokra melegítse fel a mosáshoz szükséges vizet, ha megtehetjük ezt egyszerűen úgy, hogy rögtön a meleg vizes csapra kötjük? A kérdés költőinek tűnik, de csak mostantól az, hisz a Whirlpool AWOE 91400-as mosógépe a közelmúltban került a boltokba, és egyelőre egyedül kínálja a piacon a meleg vízre csatlakozás lehetőségét. Könnyű belátni, hogy villamos energiát és pénzt takaríthatunk meg, ha mosógépünknek nem a hideg, hanem a meleg vizet kell a kívánt hőfokra felmelegítenie a megfelelő mosási minőség eléréséhez.

A meleg vizes csatlakozás mellett a hideg vizes alternatívát is kínáló új Whirlpool mosógép természetesen biztosítja a 6. érzék csúcstechnológiáját is, amely a minőség mellett az ökonomikus működésnek is záloga. Tizennégy programja között találunk egyebek mellett antibakteriális programot, kézi mosáshoz hasonló kímélő funkciót és a gazdaságosságot a lehető legteljesebb mértékben kiaknázó Szuper Eco-mosást. Érdekesség még, hogy a tervezők két speciális ruhatípusra külön programot terveztek. A szabadidő- és sportruházat tisztítása gyakran az átlagosnál is nagyobb kihívás, erre külön funkciót fejlesztettek ki az alkotók, csakúgy, mint a nagyméretű ruhák, ágyneműk, a takarók, paplanok mosására. A Clean+ pedig folttisztítást is végez mosás közben.

A ruhák tisztasága mellett fontos a mosógép tisztán tartása is. A mosás általában a lakás legpárásabb helyiségében zajlik, ez pedig jó táptalaj a penészgombák megtelepedéséhez. Különösen a mosószertartó részek penészedése ronthatja az összképet és a mosógép élettartamát is rövidítheti. Ezt a Green Generation mosógépen antibakteriális bevonattal küszöböli ki a Whirlpool, amely meggátolja a penészgombák elszaporodását.

Ezek az adottságok és lehetőségek könnyebbé és főként takarékosabbá teszik a mosást. Természetesen az általános tanácsok továbbra is érvényesek, ezek betartása csak fokozhatja a hatást. Érdemes a piszkos ruhát szennyezettség, szín és anyag szerint szétválogatni, és ennek megfelelően választani programot a kitisztításukhoz. Nem kell feltétlenül mindent a legmagasabb hőfokon mosni, sokszor a hideg vagy langyos vizes mosás is elegendő. Ne felejtsük el időnként rendbe tenni a szivattyú szűrőjét és a mosószertartót. Ügyeljünk a megfelelő mosópor és öblítő használatra is.


Szöveg és képek: Whirlpool
2010. 01


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum