Konyhaweb

Újabb díjat nyert a Hotpoint-Ariston Quadrio


A Hotpoint-Ariston Quadrio hűtője háztartási elektromos készülékek kategóriában elnyerte a Good Design díjat. E tekintélyes elismerést 1950-ben alapították, s azokat jutalmazzák, akik az ipari dizájn területén a legjobb elképzelésekkel állnak elő.


Hotpoint - Ariston Quadrio hűtő A hűtő tervezője - Makio Hasuike - újragondolja az étel frissen tartásának fogalmát. A Quadrio egyszerre testesíti meg a hűtők világában az élenjáró technológiát, valamint a praktikus dizájn elemeket. A külső azonnal magához vonzza a tekintetet, a metál színekkel, a lekerekített sarkokkal és a rozsamentes acélból készült fogantyúkkal a Quadrio hűtő szinte ékköve a konyhának.

A Hotpoint-Ariston intelligens megoldása egyszerre szolgálja a funkcionalitást és a környezetbarát technológiát. Ez biztosítja a vásárló számára az élelmiszerek eltartásának hatékonyságát, s egyben ötvözi a komfortot és az energia megtakarítást. Minderre garancia az ECO-TECH címke, ami a Hotpoint-Ariston környezettudatossági programját jelzi.

A hűtő egymástól függetlenül nyitható két ajtaját úgy alakították ki, hogy nyitáskor a lehető legkevesebb hideg levegő távozzon a hűtőtérből. A fagyasztó rész pedig a jobb tárolási képesség miatt két nagy fiókkal rendelkezik. Így a Quadrio úttörő jelentőségű elképzelése 50%-os energia megtakarítást garantál. Bármikor veszünk ki, vagy teszünk be ételeket a hűtőbe, a kialakításnak köszönhetően, az kevesebb idő alatt nyeri vissza a belső működési hőmérsékletét az ajtók becsukása után.


Good Design Díjról

A Good Design Díj egy nemzetközi elismerés, amelyet az ipari dizájn területén az úttörő jellegű termékeknek ítélnek oda. A nemzetközi zsűri tagjai 48 országból, különböző kategóriákban, több mint 500 projectet jutalmaztak. A bíráknak nem volt könnyű dolguk, hiszen olyan termékeket kellett díjazniuk, amelyekben egyszerre jelenik meg az innováció, a tetszetős külső, a felhasznált anyagok újszerűsége, valamint kiemelt helyet kapott a használhatóság és az energiatakarékos működés.

A díjazás szervezői az Egyesült Államok egyetlen építészeti és dizájn múzeuma a Chicago Athenaeum - Museum of Architecture and Design, a European Centre for Architecture, Art, Design, and Urban Studies (Dublin and Athens), és a Metropolitan Arts Press. A Hotpoint - Ariston Quadrio hűtője mellet olyan cégek is elnyerték 2009-ben a Good Design díjat, mint pl. HP, Apple, Motorola és a Vodafone.


Szöveg és képek: Hotpoint-Ariston
2010. 02


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum