Konyhaweb

Az Electrolux bemutatja a jövő konyháját


Az Electrolux a 2050-re várható életviteli normákhoz igazodva megtervezte a jövő konyháját, melyet az Otthon szívének (Heart of the home) nevezett el. A készülék megoldást kínál mindazokra a kihívásokra - energia- és víztakarékosság, szűkös hely - melyek alig 40 éven belül szerves részei lesznek életünknek.


Electrolux Heart of home (az Otthon szíve), a jövő konyhájaAz ENSZ szerint 2050-ben várhatóan 9 milliárd ember él majd a Földön, s 74 százalékuk lesz városlakó. Tovább nő a megavárosok (több mint 10 millió lakost számláló települések) száma, ahol egyre többen osztozunk majd a rendelkezésünkre álló erőforrásokon. Új hulladékfeldolgozási módszerekre lesz szükség, s az energiatakarékos termékek és épületek fontosabbak lesznek, mint valaha.

Ezt a jövőképet alapul véve alkották meg az Electrolux tervezői a Heart of the Home koncepciót. Az Otthon szíve egy intelligens, interaktív, multifunkciós amorf formájú megoldás, mely egyszerre tölti be a konyhaasztal, a főzőfelület, a szakácskönyv és a mosogató szerepét.

A Heart of the Home maximálisan igazodik a felhasználó igényeihez. Főzés előtt csak fel kell pakolni a kiválasztott alapanyagokat a felületre, s a készülék elemzi az élelmiszereket. A felületen megjeleníti a hozzávalókból elkészíthető ételek receptjeit, s az érintőképernyőn lapozgatva kiválaszthatjuk, hogy melyik ételt szeretnénk megfőzni.

A következő lépésként a változtatható formájú felületen az ujjunkkal körberajzoljuk, s ezzel kijelöljük a főzőzóna nagyságát, majd a tenyerünket rányomjuk a kijelölt felületre, így kialakítjuk a kívánt mélységet. Ezt követően beletesszük a hozzávalókat, majd a csúszókapcsolós vezérléssel beállítjuk a hőmérséklet-fokozatot és a főzéshez szükséges időt.

A Heart of Home készülék a főzés előkészületeihez, és a társasági élethez is teret biztosít. Maga a felület nem melegszik fel, csak a kijelölt főzőzónában képződik hő, ezért az asztal többi része munkapultként használható. A koncepciótermék látványkonyhának is beillik, s főzés közben együtt lehetünk, beszélgethetünk vendégeinkkel, családtagjainkkal.

A "Heart of the Home" készüléket 2010. február 12-én a stockholmi DesignBoost kiállításon mutatták be először.


Electrolux Heart of home (az Otthon szíve), a jövő konyhája    Electrolux Heart of home (az Otthon szíve), a jövő konyhája    Electrolux Heart of home (az Otthon szíve), a jövő konyhája    Electrolux Heart of home (az Otthon szíve), a jövő konyhája    Electrolux Heart of home (az Otthon szíve), a jövő konyhája   


Szöveg és képek: Electrolux
2010. 03


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum