Konyhaweb

Kizöldült az Electrolux hazai porszívó választéka


Minden ízében zöld az Electrolux UltraSilencer Green porszívója. A már Magyarországon is kapható modell alkatrészei és burkolata újrahasznosított műanyagból, a csomagolása pedig környezetbarát papírból készül. A zöld termék 2009-ben két innovációs díjat is kapott.


Hírdetés

Mi a fene az a rántás? - www.rantas.hu
Mitől lesz környezetbarát egy porszívó?

Attól, hogy kevesebb áramot fogyaszt? Részben igen. Egy porszívó teljes életciklusa alatt elhasznált energia mennyiség 75 százalékát a működése közben fogyasztott áram adja.
Az Electrolux UltraSilencer Green motorja azonos szívóteljesítmény mellett 33 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy átlagos 2 000 wattos motor.

Electrolux UltraSilencer Green porszívó A környezetbarát porszívó története azonban a tervezőasztalnál és a gyártásnál kezdődik.
Az Electrolux UltraSilencer Green burkolatának és alkatrészeinek nem kevesebb, mint 55 százaléka újrahasznosított műanyagból készül. A teljes gyártási folyamat során 90 százalékkal kevesebb energia kell a készülék előállításához, mintha új műanyagból készülne a modell.

Az újrahasznosított műanyag használatával rengeteg vizet lehet megtakarítani a gyártás során. Ha az Európában 1 év alatt eladott összes porszívó környezetbarát technológiával készülne, akkor 1,6 billió m³ vízzel használnának kevesebbet a gyárak. Körülbelül ennyi víz folyik le 19 perc alatt a Niagara vízesésen.

Az Electrolux zöld porszívója fekete színű, mert az újrahasznosított műanyagból készült burkolatot nem festették meg a szakemberek. A gombok, fogantyúk és a kábel viszont zöld színű lett, ezzel vizuálisan is kifejezik a készülék környezetbarát üzenetét. A porszívó alkatrészeinek 93 százaléka egyszerű szétszereléssel újrahasznosítható, miután kiszolgálta a háztartást.
A zöld porszívó zöld csomagolást kapott. A csomagoló doboz és a használati utasítás 56 százalékban újrahasznosított papírból készül.

A zöld modell, a már népszerű Electrolux UltraSilencer porszívó környezetbarát alternatívájaként kerül az üzletekbe. Ezért az UltraSilencer Green nem csak zöld, hanem csendes is. Olyannyira, hogy 68 dB(A) zajszintjével a világ legcsendesebb porszívója.

Az UltraSilencer Green 2009-ben megkapta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Környezetvédelmi Innovációs Díját, valamint az Iparfejlesztési Közalapítvány Szervezési Innovációs Díját.

Az UltraSilencer Green (ZUSG3900) 49 990 forint ajánlott fogyasztói áron megvásárolható a Márkabolt üzleteiben és a markabolt.hu webáruházban.


Szöveg és képek: Electrolux
2010. 04


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum