KonyhawebNem úszod meg szárazon


Nincs húsvét tojás, sonka és locsolkodás nélkül. A magyar hagyományok szerint ugyanis húsvéthétfőn kora hajnaltól kezdve járják a fiúk a házakat, és vízzel locsolják meg az ismerős lányokat. Vízbevető, vízbehányó hétfőnek is nevezték ezt a napot, mivel a legények vödörnyi vízzel locsolták meg, vagy az itatóvályúba dobták a lányokat, akik e nemes alkalomra a legszebb ruhájukban pompáztak. Napjainkban a locsolkodás finomabb formája a népszerűbb, amikor illatos kölnivel, locsolóverssel kell kiérdemelni a jutalmul járó piros tojást.


Sodastream Fehér tél Öltözz fel csinosan, de a csoki tojás mellé idén adj te is szódát a locsolóidnak, igaz egy kicsit más formában. A SodaStream gépeddel készíts frissítő italokat, és kínáld meg velük a házról házra járó megfáradt legényeket. A felnőttek szódáját megbolondíthatod egy könnyed fehér borral, az aprónép szomját pedig finom, gyümölcs ízű SodaStream szörpökkel olthatod.

És míg a hagyományokhoz ragaszkodó locsolók súlyos vödrökben hordják hozzád a vizet, te elfelejtheted a cipekedést. Mindössze annyi a dolgod, hogy a palackot feltöltöd csapvízzel, és a szénsavasító gombbal annyi bubit adagolsz hozzá, amennyit a fiúk szeretnének. Hogy honnan tudod, hogy hány bubinál jársz? Az intelligens Fizz Drinks Maker LCD kijelzőjén folyamatosan nyomon követheted a víz szénsavszintjét. Ha kész a szóda, akkor ízesítheted valamelyik frissítő SodaStream szörppel, készíthetsz vele egy laza fröccsöt, de kínálhatod tisztán is. A Fizz ChipTM kijelzőn a szénsavasító parton gáztartalmát is ellenőrizheted, így pontosan tudni fogod, hogy mennyi szódát tudsz még készíteni, és mikor kell beszerezned az újabb patront.

Locsolás vödörrel, vagy kölnivel? Egy biztos, az idei húsvétot nem úszod meg szárazon!

A SodaStream Fizz Drinks Maker, zöld, piros, szürke vagy fehér színben, bruttó 32 990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg az értékesítési pontokon.2011. 03


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum