KonyhawebGyorssegély, ha támadnak a foltok


Gondoltál már úgy a mosógépre, mint a legjobb barátodra, amikor foltos lett a ruhád? Elsőre talán nem is gondolnánk, mennyi mindent tehetnek értünk ezek az intelligens készülékek, amikor kedvenc ruhadarabunk bajba kerül. Ám amikor folt kerül valamelyik ruhánkra, jó, ha betartjuk a folteltávolítás 3 alapszabályát, ha még hordani szeretnénk.


A folteltávolítás leghatékonyabb módja, ha gyorsan és szakszerűen* kiszedjük a foltot a ruhából, még mielőtt beleszáradna, majd gyorsan kimossuk a folttól megtisztított holmit a ruhacímke utasításainak megfelelően. .Ma már a gyapjúpulóvereket és a selyemsálakat sem kell kézzel mosni, mert a legtöbb mosógépben vannak speciális programok.

A legtöbb Electrolux Time Manager mosógépben már van selyem- és gyapjúprogram, melyek alacsonyabb hőmérsékleten, és kevesebb dobmozgás mellett mossák tisztára a finom anyagból készült holmikat. A selyem program közben például csak egyet fordul a dob percenként, így olyan kíméletesen mossa a ruhát, mintha csak finoman, kézzel nyomkodnánk át a csapban.

Ha a ruhacímke szerint a holmi csak kézzel mosható, az nem jelenti azt, hogy nem rakhatjuk bele a gépbe, de ellenőrizzük, hogy van-e kézi mosás program mosógépünkön. A kényes holmik mosásakor fontos a megfelelő centrifuga fordulatszám kiválasztása. A közhiedelemmel ellentétben, az alacsonyabb fordulatszámon történő centrifugázás után, alig néhány százalékkal marad több víz a ruhában. Az 1000-es fordulatszámon a víz 40 százaléka, 800-as fordulatszámon pedig a 36 százaléka távozik a ruhákból. Csak picivel marad nedvesebb a pulóver, viszont sokkal tovább megőrzi újkori állapotát.


*A különböző foltok hatékony eltávolításáról részletesen olvashatsz, az Electrolux Vedd könnyedén a mosást! című kiskönyvében. »2011. 03


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum