Konyhaweb

K, mint konyha


Minimalista. Még a neve is. K.
Ha jobban megnézzük, ráébredünk, hogy valójában ez a konyha. Norbert Wangen dizájner ugyanis olyan főzőalkalmatosságot tervezett, amely a lehető legegyszerűbb, mégis mindent tud, amit csak kell, és amely akár a legkisebb helyiségben is elfér. A problémát éppolyan egyszerűen, mint amennyire zseniálisan oldotta meg...


Helyszűkében 2, 3, 4

A "K2" konyha a megoldás a szűkös térrel rendelkezők számára. Egy elhúzható munkapult - anélkül, hogy eredeti feladatából bármit is feladna - segítségével a berendezés egy kompakt blokká alakítható. Ezzel a toldással a konyha csak rövid időre tölti be tényleges funkcióját, sokkal inkább a társasági élet központjává válik. Összecsukva a "K2" olyan, akár egy absztrakt szobor, egy kis sziget, vagy egy bár, ami köré szívesen leülnek a családtagok és barátok egy kis esti csevelyre. Egyetlen mozdulattal azonban konyhává alakítható.
Összecsukva 2.35 m hosszú, kinyitva 3.53 m. A 3-as és a 4-es változat csupán méreteiben tér el: a "K3"-as összecsukva 2, kinyitva 2,9 mhosszú, míg a "K4"-es modell becsukva 1,6, nyitva 2,5 m.

Norbert Wangen K2 konyhájaNagy terekbe 11, 12

Továbbfejlesztett változataik a K11 és a K12-es modellek, amelyek annyiban különböznek, hogy amíg az előzőeknél kézi erővel kellett elhúzni a munkapultot, az utóbbiaknál már rafinált mechanika gondoskodik erről. A főző- és a vízesblokk teteje felhajtható, ezzel egy időben kiemelkedik a csaptelep, és bekapcsol a világítás. A főzőlap felhajtható elemébe pedig a páraelszívó került.

K12 - nagyobb terek kiváltságaForrás és képek: Boffi
2008. 01.


Kapcsolódó cikkek


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum