Konyhaweb

Adventi naptár

A már megszokott módon, naponta adunk egy-egy ötletet a karácsonyi készülődéshez! tovább»Az igazán finom kávé ismérve a korona

Az otthon is professzionálisan működő kávéfőzők gondolata egy nápolyi olasz kávézó tulajdonosának fejéből pattant ki, aki megelégelte a kávé elkészítésével járó idő- és aromaveszteséget. Ezért egy - Luigi Bezzera nevű - mérnök segítségével kifejlesztette a készüléket, mely a mai automata kávéfőzők atyja. tovább»


Rabságba ejtett aroma

A 21. század kávéfőző rendszere az egyre népszerűbb Nespresso automata. A hódító készülék gondolata 1976-ban pattant ki a Nestlé egyik fejlesztő technikusa fejéből, amikor egy római baristát figyelt munka közben. Az elgondolás tulajdonképpen nagyon egyszerű: olyan berendezésre volt szükség, amely olyan kávét tud produkálni, amit eddig kizárólag csak az olasz kávéházakban lehetett inni. tovább»


Leszűrve - filteres kávéfőzők

Reggel az ágyból kikelve emberek millióinak vezet az első útja a kávéfőzőhöz, hogy elkészítsék, majd elfogyasszák a nap indulásához nélkülözhetetlen feketét. Az elkészítés módja csupán ízlés dolga, van aki erősen, van aki hosszan szereti. tovább»


Kényelmes párnácskák

A otthoni kávéfőzés színpadán 2001-ben, Hollandiában új szereplő debütált: a SENSEO kávéfőző rendszer, amely a Philips és a Douwe Egberts közös innovációja. A készülék egy merőben új kategóriát teremtett a prémium kávéfogyasztás piacán. A SENSEO különleges kávéfőzési eljárást szabadalmaztatott, amelynek titka az alacsony nyomásban és a kávépárnácskákban rejlik. tovább»


Az igazi, a kotyogós

Mindenki ismeri a mokka vagy ismertebb nevén kotyogós kávéfőzőt, segítségével tűzhelyen főzhetünk erőteljes, enyhén zaccos feketét. Alfonso Bialetti, olasz feltaláló nevéhez fűződik az első kávéfőző, amely 1933-ban, alumíniumból készült, és végre a háztartásokban is elfért. Ma már az alapanyag nemesacél - az ebből készült gépek kiváló minőségűek, garantált a hosszú élettartam, és nem utolsó szempont a dizájn. A kotyogóst ma már több méretben készítik, tehát akár több csészényi kávét főzhetünk benne. tovább»


French Press

A French Press, más néven dugattyús kávéfőző nem annyira népszerű hazánkban, mint a hagyományos kávéfőző készülékek. Cafetière-nek is nevezett gép a filteres kávéfőzőkkel ellentétben nem fogyaszt áramot. További előnye, hogy kisméretű, így akár egy kirándulásra is elkísérhet minket. Használata egy kicsit trükkös, de nem ördöngösség megtanulni. tovább»


Fehér holló a feketék között

A konyha ma már nem a lakás elszeparált szigete, sokkal inkább egybeolvad a nappalival, vagy az ebédlővel, így otthonunk középpontjává válik. Ennek megfelelően a dizájn, az esztétikum ebben a helyiségben is fontos szerepet játszik. A JURA új Impressa J5 modellje formabontó, hófehér színben került piacra a közelmúltban. tovább»

A csendes kávézgatás élménye

Kávérajongók figyelem! Megérkezett a kávéfőző-automaták új generációja, ami otthonunkba varázsolja a hőn áhított nyugalmat! Álomszuszék lakótársunkat, vagy a kollégáinkat az irodában nem fogjuk többé zavarni, mert a speciálisan kialakított, integrált kávédaráló a szemeket minden eddiginél halkabban őrli olyan finomra, amilyenre csak szeretnénk. A Caffé Silenzio plus CS 5200 az AEG-Electroluxtól a legjobb példa arra, hogy a kávéőrlés hang nélkül is megy. tovább»

Posso ordinare un doppio espresso, per favore!

Eszpresszó, kapucsínó, hosszú, tejes, és dupla kávé. Mindenki forrón szereti, csak az a kérdés: melyiket? tovább»

Dinamika és flexibilitás -
filteres termoszkannás kávéfőzők Porsche dizájnnal

"Lendületesen szeretném kezdeni a napot!" Ez a kívánság a Siemens új filteres kávéfőzőjével könnyedén teljesülhet. Ez a nemesacélból készült vidám külsejű készülék időtlen dizájnjával meggyőzte az esztétákat. Egyidejűleg a legigényesebbeket is elvarázsolja technikai képességével és ergonómiai tulajdonságaival. tovább»

Az egyedi Grands Crus kávé a krém, a testesség és az ízek tökéletes elegye

Jelenthetnek mindent felülmúló elégedettséget, vagy csak egy csendes, elmélyült percet egy nehéz napon.
A NESPRESSO a pillanatot teszi teljessé kávéinak széles választékával. Tizenkét féle Grands Crus kávét kínál - hermetikusan lezárt alumínium kapszulákban - otthoni fogyasztásra. tovább»

Kávérajongók a bőség zavarában

A kávé, az eszpresszó és a kapucsínó ma már nem csak egyszerű forró italok, hanem tükrözik életstílusunkat, ízlést és igényességet közvetítenek.
A Miele olyan beépíthető kávéfőzőket kínál, amelyek a kávézás élvezetét a nap bármely percében lehetővé teszik, legyen szó teljes automatákról (CVA 4000), vagy Nespresso modellekről (CVA 2000). tovább»

Forró feketét a Fagortól

Itt a tél, sötétek, hidegek a reggelek. Mi lehet jobb kezdés ilyenkor, mint egy frissen gőzölgő, illatos, meleg kávé? Ehhez kínálnak segítséget a Fagor kisgépei. tovább»

A kávéfőzés királynője: a Philips SENSEO új, különleges, limitált modellje

A kávézás élvezete évszázadokra nyúlik vissza. Hosszú utat jártunk be, míg az egyszerű kávéfőzés művészetté vált, ami ma már egyéniségünket is tükrözi. A Philips szakemberei mindezt jól tudják, ezért egy olyan modern kávéfőzővel rukkoltak elő, amely minden tekintetben formabontó. A SENSEO működési elve - a párna-technika - már magában is különleges megoldás, de a legújabb széria természet ihlette, fantáziadús, romatnikus külsőbe bújtatja a megbízható minőséget rejtő belsőt. tovább»A dizájn győzelme a konvenciók felett: Electrolux Insight tűzhely

Az Insight tűzhely modern megjelenésével ívelt vonalvezetésével valódi dizájn sarkot teremt konyhájában!
A tűzhely a konyha meghatározó eleme. Miért kellene a praktikus megoldásokat unalmas külső mögé rejteni, ha modern tálalásban esztétikai élményt is nyújthat? tovább»


Szabó Levente nyerte az Electrolux Design Lab 07 versenyét!

A több mint 400 pályamű közül, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatójának E-Wash elnevezésű, mosódióval működő mosógépét választotta a zsűri az idei verseny legjobb alkotásának. tovább»


Zanussi beépíthető sütő, amit neked terveztek!

A Zanussi legújabb, beépíthető termékei között egy igazi különlegesség várja az új megoldásokra fogékony vásárlókat. A beépíthető sütő ajtaja oldalra nyílik, nagyobb teret biztosítva ezzel a sütéshez. tovább»


Egyél, öltözz és futás tovább - a többit bízd az Electrolux mosogatógépedre

Már megint rohansz! Annyi minden közbejött az irodában, hogy a betervezett feladatokkal nem végeztél. A túlórázás már része a mindennapjaidnak, nem is okoz gondot, hisz szereted a munkádat. Azért nem lett volna baj, ha ma időben el tudsz indulni, mert rád férne egy kis felfrissülés, mielőtt találkozol a barátnőddel. tovább»


AEG-Electrolux reggeliző szett: dizájn és kényelem ötvözete

Az AEG-Electrolux reggeliző szettjei ötletes és praktikus karácsonyi ajándékok lehetnek, s biztosak lehetünk abban, hogy maradandó ajándékkal leptük meg barátnőnket, családunkat. A filteres kávéfőző, a vízforraló és a kenyérpirító a leggyakrabban használt konyhai kisgépek közé tartoznak. Kényelmessé, gördülékenyebbé teszik a reggeleket. tovább»


A hét kérdése

Használható-e a kávézacc valamire?


Karácsonyi készülődés átgondoltan

Elérkezett a sokunk által várva-várt, egyben rettegett időszaka az évnek: december hónap, és a legszebb ünnep, a karácsony. A legszebb, de azt nem tudjuk letagadni, hogy egyben a legstresszesebb is. Ismerős ugye a kapkodás, a rohanás, hogy valami mindig le-, vagy az utolsó percre marad. Szeretnénk segíteni, hogy idén ez az ünnep ne a karácsonyfa alatti lihegésről szóljon, hanem örömteli, nyugodt pillanatokat oszthassunk meg szeretteinkkel. tovább»Receptajánlatunk egy csésze kávéhoz


Libri könyvajánló

AKADÁLYMENTES HÁZAK, LAKÁSOK
Az egyetemes tervezés

Az otthon mindnyájunk életének egyik legfontosabb színtere, ezért fontos, hogy abban minden családtag jól érezze magát. Lakóépületeinket hosszabb időtartamra építjük (legalább 60-80 évre), ezért fontos, hogy azok követni tudják jelenlegi és jövőbeni lakóiknak folyamatosan változó szükségleteit. Az eltérő képességű használók igényeit nem külön létesítményekkel kell kielégíteni, hanem a tervezés során egyesíteni kell a különböző igényeket: ez az egyetemes tervezés alapelve.

Bolti ár: 3798 Ft
Az Ön egyedi ára: 3.998 Ft
további részletek»

Feng Shui
Harmóniában élni és lakni

A feng shui útmutatót kínál ahhoz, hogy lakásunk, kertünk és munkahelyünk optimális kialakításával boldog, örömteli és sikeres életet éljünk. A változtatásokat lépésről lépésre, egyszerű eszközökkel végezzük. Tippek kapunk a hiányos területek megerősítéséhez, a mobilhasználathoz, a párkapcsolat megújításához - energiánk, életkedvünk helyreállítása érdekében.

Bolti ár: 2290 Ft
Az Ön egyedi ára: 2.176 Ft
további részletek»
cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum