Konyhaweb

Csúcstechnika a háztartásokban: a mikrohullámú sütő

Ma már alig akad olyan konyha, amelynek ne lenne tartozéka a mikrohullámú sütő. Ez a relatív új találmány gyorsan megtalálta a helyét a mindennapokban. Nem csoda, hiszen rohanó világunkban, amikor a nők csaknem kivétel nélkül dolgoznak, és nincs idejük órákat tölteni a tűzhely előtt, a mikrohullámú sütő egy igazán üdvözített készülékké vált. tovább»


A mikrohullámú sütő története

Percey Spencer, miközben a Raytheon cég egyik radarállomásának felépítésében segédkezett, egy véletlen folytán felfedezte, hogy a mikrohullámú sugárzás az ételek felmelegítésére is alkalmas. Éppen egy működő radaron dolgozott, amikor furcsa érzése támadt, és észrevette, hogy táskájában a csokoládé olvadni kezdett. Nem csak ő, hanem kollegái is hasonló dolgokat tapasztaltak. tovább»


Mikrohullámú kisokos: mit szabad, és mit nem?

Sokakat tart vissza a mikrohullámú sütő használatától a bizonytalanság, hogy mit szabad, és mit tilos a konyhai gépbe tenni? A tiltott dolgok listája nem mondható hosszúnak, de érdemes megjegyezni, hogy sütőnk hosszú évekig szolgáljon minket, és hogy magunkat is megkíméljük a kisebb-nagyobb kellemetlenségektől. tovább»


Vásárlási tippek mikrohullámú sütőkhöz

Ma már szinte minden háztartásban megtalálható a mikrohullámú sütő, praktikusságát mindenki ismeri, nem kell senkit sem meggyőzni róla. Sokféle típus kapható, ezért nehéz eldönteni, hogy melyiket válasszuk az áruházak polcain sorakozó gépek közül. Adunk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogy vásárláskor mely szempontokat tartsuk szem előtt. tovább»


Teljesítménykalkulátor mikrohullámú sütőhöz

Ugye ismerős a helyzet? Meg szeretné melegíteni mikrohullámú sütőjében a készen vásárolt ételt, melynek csomagolásán ez áll: "Elkészítési idő 800 watt teljesítményen 7 ½ perc". De az Ön mikrójának teljesítménye 1000 watt. Ahelyett, hogy előkapná a számológépet, írja be táblázatunkba a receptben vagy az elkészítési útmutatóban szereplő teljesítményt és időt, valamint az Ön készülékének teljesítményét. Kalkulátorunk pillanatok alatt kiszámítja, hogy az étel pontosan hány perc múlva készül el! tovább»


Felolvasztás mikrohullámú sütőben

Ha nincs már ideje a lefagyasztott ételeket kíméletesen és lassan felolvasztani a hűtő normál terében, akkor segíthet a mikrohullámú sütő kiolvasztás funkciója. tovább»


Boldog szülinapot, Amana!

Negyven évvel ezelőtt, Chicago-ban mutatkozott be a közönségnek az első, magánháztartásokban is használható mikrohullámú sütő, "a készülék, mely örökre megváltoztatja az amerikaiak főzési és étkezési szokásait". Bár jelentős technológiai áttörés volt, mégis csak trükknek tekintették. Hosszú utat járt be, de mára a konyhák csaknem olyan lényeges kiegészítője lett, mint a mosogatótál. tovább»

Önállóan vagy kombinálva? - Electrolux mikrohullámú sütők

Gyorsasága és biztonságos kezelése miatt a mikrohullámú sütő az egyik leggyakrabban használt konyhai berendezéssé vált. Akinek van ilyen készüléke, nem szívesen mond le róla. Ez nem is csoda, hiszen jelentősen megkönnyíti a mindennapi konyhai munkát. tovább»

Hihetetlen gyorsaság a legmagasabb színvonalon

Főzés minden eddiginél modernebb technikával: megérkeztek a Siemens új innoWave mikrohullámú sütői. Segítségükkel az ételek előkészítésének és melegítésének folyamata lényegesen rövidebb, míg a keret nélküli dizájn a készülék felső szekrénybe való beépítését könnyíti meg. tovább»

A Fagor mikrohullámú sütő újdonságai

A spanyol Fagor cég évek óta nagy hangsúlyt fektet a minél jobb minőségű beépíthető készülékek fejlesztésére és gyártására. "Fontosnak tartjuk a technikai fejlődés követését, sok esetben saját magunk hozunk létre új technológiákat, új funkciókat." tovább»

M 8000: egyértelmű kezelés, nemes megjelenés

Szükségünk van rá, ám néha mégis legszívesebben eldugnánk: a legtöbb konyhában a mikrohullámú sütő az egyik legkedveltebb készülék, ám külső megjelenése nem mindig tökéletes.
Másként van ez a Miele M 8000 mikrohullámú sütő sorozatánál. A beépíthető készülékek kellemes összhangban vannak a meglevő Miele berendezések formavilágával és szerény eleganciával tündökölnek a konyhában. A könnyű kezelhetőség, az átgondolt szellőzéstechnika és a kiemelkedő felszereltség tökéletessé teszik a berendezéseket. tovább»

Sütés-főzés fénysebességgel

A Solardom termékcsalád szabadon álló mikrohullámú sütője négy sütési technikát használhat egyidejűleg. tovább»Zanussi beépíthető sütő, amit neked terveztek!

A Zanussi legújabb, beépíthető termékei között egy igazi különlegesség várja az új megoldásokra fogékony vásárlókat. A beépíthető sütő ajtaja oldalra nyílik, nagyobb teret biztosítva ezzel a sütéshez. tovább»


Egyél, öltözz és futás tovább - a többit bízd az Electrolux mosogatógépedre

Már megint rohansz! Annyi minden közbejött az irodában, hogy a betervezett feladatokkal nem végeztél. A túlórázás már része a mindennapjaidnak, nem is okoz gondot, hisz szereted a munkádat. Azért nem lett volna baj, ha ma időben el tudsz indulni, mert rád férne egy kis felfrissülés, mielőtt találkozol a barátnőddel. tovább»


AEG-Electrolux reggeliző szett: dizájn és kényelem ötvözete

Az AEG-Electrolux reggeliző szettjei ötletes és praktikus karácsonyi ajándékok lehetnek, s biztosak lehetünk abban, hogy maradandó ajándékkal leptük meg barátnőnket, családunkat. A filteres kávéfőző, a vízforraló és a kenyérpirító a leggyakrabban használt konyhai kisgépek közé tartoznak. Kényelmessé, gördülékenyebbé teszik a reggeleket. tovább»


Egy pohár felfrissülés, egy csészényi öröm, az Electrolux kínálatában

Újabb Electrolux Global Design beépíthető készülékekkel bővül a márka hazai választéka. A Spring 4 You - frissítő italközpont - jéggel, szénsavas és szénsavmentes vízzel látja el a családokat, az Espresso 4 You kávégép pedig valódi olasz kávét készít. tovább»


Ragyogjanak csillagok az otthonodban!

A 7.000 Swarovski kristállyal díszített sorozat - mely mindössze öt egyedülálló hűtőszekrényből áll, és jótékonysági aukciókon való értékesítésre készült -, valamint a kereskedelmi forgalomba került, fekete és ezüst színben kapható, 3.500 kristállyal kirakott, impozáns hűtő-fagyasztó kombináció után a Gorenje bemutatja új, limitált sorozatát, a Starry Night-ot. tovább»


Blancodelta-I Edition - különleges modell extrákkal

A sarkok a konyhában sokáig oly mostohák voltak. A Blanco sarokmosogatóival azonban jól kihasználhatóvá váltak. A számtalan mosogatótál variáció egyike - a néhány éve kifejlesztett Delta - funkcionalitása mellett mára számos neves dizájn-díjjal is büszkélkedhet. Háromféle anyagból és számtalan színből választhatunk, ha a legsikeresebb modell mellett döntünk. tovább»


Magyar pályamű az Electrolux Design Lab 07 döntősei között!

Az Electrolux nemzetközi design pályázatára az idén 42 országból több mint 400 pályamű érkezett. Szabó Levente "e-Wash" elnevezésű mosógépe bekerült a 8 döntős pályamű közé. tovább»


Dióhéjban A hét kérdése

Használhatok-e mikrohullámú
sütőben alufóliát?

Kaspó fűszernövénnyel

A konyhánkba csempészhetünk egy darabka konyhakertet, ha fűszernövényeket teszünk ablakunkba, melyek jól mutatnak fűszernövényes motívummal díszített kaspóban. Persze a látvány mellett, ételeink ízét is változatosabbá tehetjük velük. tovább»
Lekvár a mikrohullámú sütőből

Ősszel mindig, minden lelassul. A természet, vele együtt az életmódunk, és tartalékolni kezdünk az előttünk álló hideg, hosszú-hosszú télre. Szinte megáll az idő, és szívesen emlékszünk vissza a meleg, verőfényes nyárra. Ki a tengerparton készült fotókat nézegeti, ki szoláriumba jár, ki pedig leemel a polcról egy üveg lekvárt, benne a napsugár csókolta, finom, mosolygós gyümölcsökkel. tovább»

ReceptajánlatunkLibri könyvajánló

Az egészséges otthon
Harmóniában a természettel

Szép, boldog, egészséges otthon - mindannyian ilyet szeretnénk magunk és családunk számára. Hogyan teremthetünk elegáns, kényelmes és egészséges környezetet: ebben segít Az egészséges otthon című könyv, amelyből megtudhatjuk, hogyan szolgálhatja az otthon elrendezése testi, lelki és szellemi egészségünk védelmét és fejlesztését úgy, hogy közben tekintettel vagyunk mindannyiunk közös otthona, a Föld, védelmére és tiszteletére is.

Bolti ár: 4500 Ft
Az Ön egyedi ára: 4.275 Ft
további részletek»

MODERN LAKBERENDEZÉS
CERVER, FRANCISCO ASENSIO

Ez a vaskos, ezer oldalas kötet felöleli a mai belsőépitészeti tervezés valamennyi területét. Házak és lakások sorát vizsgálva tárja fel mindazon kérdéseket, amelyekkel otthonunk berendezése során találkozhatunk. Külön fejezetben tekinti át az előteret, a nappalit, az étkezőt, a konyhát, a lépcsőházat, a hálót és a fürdőt, a gyerekszobát, a világitás kérdését és a teraszt. A 2500 színes fotóval illusztrált könyv kimerithetetlen mennyiségű ötletet nyújt a színekkel, formákkal, anyagokkal, felületekkel, bútorokkal és textíliákkal kapcsolatban, így hasznos gyakorlati segédeszközként is szolgál a nagyközönség számára. Országonként is elemzi a kortárs formatervezés helyzetét. A kötet a huszadik század 50 legjelentősebb tervezőjének portréjával, legjellemzőbb munkáik bemutatásával zárul.

Bolti ár: 5995 Ft
Az Ön egyedi ára: 5.695 Ft
további részletek»
cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum