Sajtok
A sajtok tálalása
A sajtokat már 1-2 órával a felszolgálás előtt ki kell venni a hűtőszekrényből.
A desszertnek szánt sajtok szobahőmérsékleten adják vissza igazi aromájukat.
A sajttálban 4-5 féle sajtot kínáljunk, hogy a fogyasztó vendég ízlésének megfelelően
válogathasson. A felkínált sajtok között legyen kemény, félkemény, és lágy sajt is
(pl. ementáli, edami, rokfort, camembert, stb).
A feltálalt sajtokat díszíthetjük
szőlővel, mogyoróval, dióval, almával, de illik a sajtokhoz az aszalt szilva is.
A sajtok mellé kifejezett ízű gyümölcsöt (pl. illatos körtét) ne tegyünk, mert
gyengíti azok kellemes aromáját.
Ha szeletekre vágjuk a sajtot, akkor azok kis,
2-3 cm-es szeletek legyenek. A penésszel borított sajtoknál figyeljünk arra, hogy az
egyes szeleteket egyformán borítsa a penész, a szeletek egyenletesen mutassák a sajt
jellemző tulajdonságait.
Forrás: Sajtok
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben
|