Konyhaweb

Sajtok


A sajtok tálalása

A sajtokat már 1-2 órával a felszolgálás előtt ki kell venni a hűtőszekrényből. A desszertnek szánt sajtok szobahőmérsékleten adják vissza igazi aromájukat.

A sajttálban 4-5 féle sajtot kínáljunk, hogy a fogyasztó vendég ízlésének megfelelően válogathasson. A felkínált sajtok között legyen kemény, félkemény, és lágy sajt is (pl. ementáli, edami, rokfort, camembert, stb).

A feltálalt sajtokat díszíthetjük szőlővel, mogyoróval, dióval, almával, de illik a sajtokhoz az aszalt szilva is. A sajtok mellé kifejezett ízű gyümölcsöt (pl. illatos körtét) ne tegyünk, mert gyengíti azok kellemes aromáját.

Ha szeletekre vágjuk a sajtot, akkor azok kis, 2-3 cm-es szeletek legyenek. A penésszel borított sajtoknál figyeljünk arra, hogy az egyes szeleteket egyformán borítsa a penész, a szeletek egyenletesen mutassák a sajt jellemző tulajdonságait.

Hidegtál sajthajókkal Sajttál


Forrás: Sajtok



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum