Konyhaweb

Konyhabútorok


A konyha anyaga

Itt csak a konyhabútorra jellemző anyagokat sorolom fel. Az egyéb berendezések és kiegészítők anyagairól a későbbiekben írok majd.

  Fa: Fa ajtólap

  Ha fából készült konyhát választunk, azzal a természetességet visszük lakásunkba, melyet az erezetek ezernyi, sohasem ismétlodő rajzolatai tesznek egyedivé. Napjainkban a fa bútorok felületkezelése is megváltozott. Olyan lakkokat és egyéb kezelőanyagokat használnak, melyek a fa természetességét emelik ki. Csodálatos selyem fényt kölcsönöznek a bútornak, mely az idő múlásával sem változik, nem sárgul. A felületkezelő anyagoknak köszönhetően ezek a bútorok jól ellenállnak a használatnak. Egyetlen hátránya, hogy a fa rostos szerkezetéből kifolyólag a szagokat magába zárja.

  Furnérozott: Furnérozott ajtólap

  A furnérozott bútorok valójában nagyon hasonlítanak a fához. A furnér réteg forgácslap vagy MDF lap hordozórétegre kerül, melyet speciális lakkal felületkezelnek. A fához hasonlóan lehet natúr, vagy egyéb színekben készült. Előnye a fával szemben, hogy kevésbé vetemedik. Olcsóbb mint a tömör fa, ugyanakkor sérülékenyebb is.  folytatás >

  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
  nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum