Konyhaweb

KonyhabútorokA dizájn szerepe a konyhabútor vásárlásban


Új konyhabútor és háztartási készülék vásárlásakor egyre több érdeklődő tartja kulcsfontosságú szempontnak a minőség, a jó ár-teljesítmény arány és a könnyű tisztíthatóság mellett a megfelelő dizájnt.


Kulcsfontosságú tényező

A bútorok és gépek világos vonalvezetése és formavilága kihangsúlyozza azok valódiságát, szépségét, különlegességét, melyet az anyagválasztás és a színek még jobban érvényre juttatnak.

A dizájn a választás kulcsfontosságú tényezője - fotó: Alno

Az utóbbi években megfigyelhető, hogy a formavilág a vásárlási döntésben kulcsfontosságú tényezővé vált. A vásárlók készek egy jól kialakított termékért többet kiadni, amennyiben felismerik az abban rejlő többletértéket. Ha érzik és átélik, hogy a választott berendezési tárgy nem csupán a használatot könnyíti meg, hanem minden alkalommal örömet okoz azzal is, hogy jól néz ki. A termékek kialakítása és az általuk nyújtott szolgáltatások egyre jobban hasonlítanak egymáshoz. Ez a háttér a dizájn, mint a vásárlás során meghatározó tényező, erősödését idézi elő.

A konyha átértelmezése

A kimagasló funkcionalitás és a tiszta formanyelv ma már szinte minden esetben együtt járnak a beépíthető konyhával. Ez többek között arra vezethető vissza, hogy lakóterünk egyre nyitottabbá válik: a korábban elkülönített és kizárólag a munkavégzésre korlátozódó helyiségek - mint a konyha, a háztartási helyiség vagy a vasalószoba - teljesen természetes módon egybeolvadtak a nappali terével. Egy új berendezési irányzat született, melynek feladata az összetett funkcionális és pihenőhelyek otthonos és esztétikus kialakítása.

A nyitott lakótér otthonos és esztétikus kialakítása nagyon fontos - fotó: Poggenpohl

A 70-es évektől indult el a törekvés: az otthont meleg, kényelmes, hangulatos fészekké varázsolni, melyben a család és a barátok örömmel tartózkodnak.
Ebben a koncepcióban a konyha, mint helyiség, átminősült, funkciója kibővült, szociális találkozóhellyé lépett elő és sok esetben státusszimbólummá vált. Ahol eddig a garázs előtt álló autó hírdette tulajdonosa kivagyiságát, ott most a beépíthető konyhát mutogatják teljes büszkeséggel - még akkor is, ha sohasem főznek benne. Ez nem is csoda, tekintve a vonzó külsőt, az otthonosságot, a rendkívül nagy kényelmet és az innovatív anyagokat és technológiákat, melyeket a modern beépíthető konyhák nyújtanak.

Felméréseink azonban szerencsére azt igazolják, hogy kevés konyha jut arra a sanyarú sorsra, hogy kiállítási tárgyként tengesse életét tulajdonosa gazdagságát reklámozva. A háziasszonyok többsége hetente több alkalommal is készít meleg ételt és a helyiséget ezen felül is használják: a csálád életében központi jelentősége lett. Így tudják kihasználni igazán a beépíthető konyhákban rejlő valódi értéket, melyet jelentősen megnövel a külső, azaz ha a szem és a közérzet is profitálhat az új berendezésből.


2007. 03.


Kapcsolódó cikkek

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum