Konyhaweb

Konyhabútorok


Praktikus megoldások


"Nem a külső számít, hanem ami belül van." Tartja a mondás, jogosan. Bármilyen jól is nézhet ki egy konyhabútor kívülről, ha a belsejében nem a megfelelő szerkezetek működnek, a munkavégzés öröm helyett fárasztó kötelességgé válhat. A modern konyhabútorok azonban kész csodák. Számtalan variációt kínálnak a személyreszabott kialakításhoz. Természetesen minden gyártó más és más ötletet kínál. Ezért is nehéz feltérképezni a lehetőségeket. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány praktikus megoldás.


Teljes kihúzású fiókok

100%-ig kihúzható fiók
A 100%-ig kihúzható fiókok lehetővé teszik, hogy a leghátsó zugba is bepillantást nyerjünk. Nem is beszélve arról, milyen egyszerűen hozzáférhetünk a legbelülre elhelyezett dolgokhoz is.

Fiókbetétek

Ezeknek a fából, műanyagból vagy fémből készült betéteknek a segítségével mindig rendet tarthatunk a fiókban. Itt aztán valóban mindennek megvan a maga helye.

Evőeszköztartó fiókbetét Késtartó fiókbetét Kenyértartó fiókbetét

Fűszertartó fiókbetét Tányértartó fiókbetét


Kihúzható elemek

Általában rácsos megoldással készülnek, melyek a legkülönfélébb dolgok tárolására alkalmasak. Szolgálhatnak kamraszekrényként, de létezik üvegtartós, zöldségtárolós, stb. kialakítású is. Előnyük az áttekinthetőség és a könnyű hozzáférhetőség.

Alsó elem kihúzható rácsos polcokkal Rácsos üvegtartó betét Rácsos zöldségtartó betét

Hulladékgyűjtő

Szelektív hulladékgyűjtő
A szelektív szemetes lehetővé teszi a hulladékok szétválogatott gyűjtését, mivel beépített nem rontja a konyha látványát. Elhelyezhetők külön elemben, de rakhatók a mosogató alá is, kihasználva az üres helyeket.

Sarokelem

Sarokelemek sokasága létezik. Van egyenes, diagonál, L-alakú, stb. A lényeg a sokszor veszendőbe menő helyek praktikus és maximális kihasználása. Ha a hagyományos polcok helyett kiforduló polcokat használunk a legbelül elhelyezett dolgokhoz is bármikor hozzáférhetünk.

Sarokelem körforgó polcokkal Sarokelem csuklós rácspolcokkal

Rolós elem

Rolós elem a kisgépek tárolásához
A háztartási kisgépek tárolása mindig problémát okoz. Ha kirakjuk őket a munkapultra egy idő után nem marad helyünk a munkavégzésre, nem beszélve az állandó kínnal járó törölgetésükről. Ha azonban eldugjuk a szekrényekbe, akkor nehéz rászánnunk magunkat arra, hogy elővegyük. A probléma tökéletesen kiküszöbölhető a rolós elemekkel. Ezekben az elemekben dugaljak vannak, melyekbe kisgépeink csatlakoztathatók, a munka befejezésével pedig csak lehúzzuk a rolót, és máris rend van a konyhában.nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum