Konyhaweb

Konyhabútorok


A konyha stílusa

Időtálló, egyszerű formavilág

Modern stílusú konyha - Fotó: Leicht

Ez a legegyszerűbb formavilággal rendelkező konyha. Ezek a konyhák mindig megtartják érvényességüket, soha nem mennek ki a divatból.
Jellemzője a sima ajtólapok, esetleg eltérő színű szegélyezéssel, vagy lekerekített élekkel. Színei a mindenkori divat szerint változnak. Az egyszerű fehértől indulva a pasztell színárnyalatokon keresztül az élénkebb színekig minden megtalálható. Az egyszínű változatok mellett megjelennek itt a faerezetű és más mintázatok is.

Klasszikus, vagy rusztikus

A régi idők hagyományait visszaidéző bútorokat sorolnám ebbe a csoportba. Ezek a bútorok keretes szerkezettel, mart fronttal rendelkeznek. Általában fából, vagy furnérozással készülnek, de lehetnek festettek is. Színekben inkább a natúr, vagy a pácolt fa a jellemző. A keret mintázata egyenes, boltíves, vagy szamárhátíves, illetve ezek kombinációja.

Elegáns klasszikus konyha - Fotó: Leicht     Konyha vidékies stílusban - Fotó: Goldreif


Modern, designhangsúlyos

Design konyha íves elemekkel - Fotó: Leicht

Tartozzon ide minden, ami új. Íves formák, szokatlan felületek, divatszínek; de soroljuk ide a letisztult formákat, és a mindig az újszerűség erejével ható dolgokat is.

High-tech:

High-tech konyha - Fotó: Bányai

Lehet, hogy elég lenne a deisign kategória egy csoportjaként említenem, én mégis külön kategóriának szánom. Jellemzője a fémes csillogás, a hűvös erőt árasztja magából. Anyaga a rozsdamentes acél, az üveg és - újabban - az alumínium. A konyha egészére a sima felületek jellemzőek, esetleg némi ívvel körítve. A "magas technika" mindenképpen jelen van az intelligens konyhai gépekben, melyekről már - már az az érzése az embernek, hogy gondolkodnak. De maga a bútor is a legmagasabb funkcionalitással rendelkezik, fantasztikus fényhatásokkal körítve, lehetőleg hatalmas térben elfoglalva helyét.
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum