Konyhaweb

Különleges beépíthető készülékek


Pároló
  Munkapultba építhető pároló - Fotó: Gaggenau A pároló készülékek megjelenésével az ételek különlegesen kíméletes módon készíthetők el. Használatukkal az ennivaló megőrzi a rá jellemző tipikus aromát, mindemellett a kinézetét, a formáját és a színét sem veszíti el. Mindez az alacsony nyomáson való elkészítésnek köszönhető.

  A különböző nyersanyagokban levő tápanyagoknak, ásványi anyagoknak és vitaminoknak csak csekély hányada vész el az elkészítés során, éppen ezért kijelenthetjük, hogy a párolás a legegészségesebb elkészítési módok közé tartozik.
  Vegyük például a brokkolit. A megfőzött brokkoli a C vitamin tartalmának 67%-át elveszti, míg a párolt csak mintegy 20%-át.

  Az ételek széles skálája elkészíthető a készülékben: zöldségek, burgonya, rizs, halak, rákok, finom húsok...

  Magas szekrénybe építhető pároló - Fotó: Miele Mivel a párolás során az étel nem érintkezik közvetlenül a folyadékkal, így nem történik ízátadás a két anyag között. Az ennivalóból kipárolgó nedvesség a párolóvízbe kerül, ami kitűnő alapként szolgálhat levesekhez, szószokhoz.

  Ha a nyersanyagokat folyadékban készítjük el, a folyadék és az étel ízei átadódnak egymásnak. Éppen ezért víz helyett ajánlott húsok vagy halak levét, vagy bort alkalmazni.

  A készüléket a hagyományos főzéshez hasonlóan is használhatjuk. Ilyenkor az ételeket bő forró lében készítjük el. Ilyen módon főzhetünk benne akár tésztát is.

  A párolókban a gőz igen rövid idő alatt képződik, és csak annyi keletkezik, amennyi a főzési folyamathoz szükséges. Ez jelentős idő és energiamegtakarítást eredményez.

  A hőmérsékletet is mi állíthatjuk be készüléktől függően kb. 30°C-tól 100°C-ig terjedő skálán. Természetesen egyszerre több ételt is párolhatunk.

  De a pároláson és főzésen kívül ez a gép lehetőséget nyújt arra is, hogy az ételeket hosszabb ideig kiszáradás és ízveszteség nélkül melegen tartsuk, felolvasszuk, vagy már elkészített ételeket kíméletesen felmelegítsünk.folytatás >

1 [2] 3 4 5 6 7 8 9
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum