Konyhaweb

Különleges beépíthető készülékek


Grill
  Munkapultba építhető elektromos grill - Fotó: Gaggenau Az elektromos grill a szabadban való roston sütés élményét hozza be a lakásba.

  Húst, halat és egyéb finomságokat süthetünk, piríthatunk, vagy éppen melegen tarthatunk rajta.

  A készülék egy nemesacél medencéből áll, melyet vízzel, vagy lávakövekkel tölthetünk meg. A lávakövek felszívják a lecsöppenő zsírt, és természetes módon elpárologtatják azt, különleges aromát kölcsönözve a sülteknek.
  Szintén a medencében található a grill fűtőszál, mely a legtöbb esetben kihajtható, a könnyebb tisztítást elősegítve ezzel. A medencét egy ötöttvas rács fedi le, mely mosogatógépben is tisztítható.

  Teppan Yaki grill - Fotó: ATAG Az asztali grillek egy másik fajtája a Teppan Yaki sütő, melyet japán grillezőlapnak is neveznek. A rozsdamentes acél felület - 50°C és 250°C között a beállított értéknek megfelelően - egyenletesen melegszik, ily módon a grill teljes felülete használható húsok, halak és zöldségfélék sütésére.

  A grillezett ételek felülete a lapra helyezés után azonnal bezáródik, így nincs vitamin- és ásványi anyag veszteség, és a természetes ízek is tökéletesen érvényesülnek. A felület hirtelen bezáródásának következménye az is, hogy az egy időben grillezett élelmiszerek nem veszik át egymás ízét.

  A sütéshez nem szükséges zsiradék, így a Teppan Yaki az egészséges táplálkozást képviseli.folytatás >

1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum