Konyhaweb

Különleges beépíthető készülékek


Fritőz
    Munkapultba építhető olajsütő - Fotó: Gaggenau Ahhoz, hogy egymás után - ugyababban az olajban - a legkülönfélébb ételeket süthessük anélkül, hogy azok egymás ízét átvennék, két lényeges dolgot kell szem előtt tartani.

    • Az egyik a fritőz medencéjének kialakítása. Az üzemi konyhák profi készülékeihez hasonlóan a beépíthető olajsütők is speciális medencekiképzéssel rendelkeznek.

      A fűtőszál a rozsdamentes acél tartályban található. A fűtőszál fölötti rész a sütőzóna, ide kerülnek a kosárba helyezett ételek.
      A fűtőszál alatti olajrészt hideg olaj zónának hívjuk. A sütési hőmérsékletnél hidegebb olaj ide ereszkedik le, ahol a fűtőszál azonnal fel is tudja melegíteni. Így biztosítható az állandó sütési hőmérséklet.
      A medence kiképzése olyan, hogy a sütőzóna felett túlnyúlik. Ez a habzó zóna, vagyis ide kerül a sütés folyamán keletkezett hab, anélkül, hogy kifutna az edényből.

    • A másik figyelmet érdemlő dolog a fokozatmentes hőmérsékletszabályozás, mely a háromzónás medencekialakítással kombinálva lehetővé teszi a mindig azonos hőmérsékletet.

      Mivel 130°C és 190°C között a sütendő ételek felülete rövid idő alatt úgy bezárul, hogy az olaj nem tud többé behatolni, így a bennük található ásványi anyagok és proteinek szinte teljes egészében megmaradnak.

    A készülék tisztítása is egyszerű, mert nemesacél olajtartály alján kialakított lefolyón az olaj leengedhető.



folytatás >

1 2 3 4 [5] 6 7 8 9
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum