A mikrohullámú sütők számos előnye miatt, ma már szinte elképzelhetetlen egy háztartás nélkülük. A gyors és kíméletes sütés, a felolvasztás és a melegítés olyan tulajdonságok, melyek a főzést lényegesen megkönnyítik. És mindez igen egyszerűen történik, mivel az energia közvetlenül az ételt éri anélkül, hogy a főzőlapon, vagy a fazék alján keresztülvándorolna.Így a meleg közvetlenül az ételben képződik, ami nagyon rövid felmelegedési időt eredményez.
A mikrohullámú sütő nem helyettesíti a hagyományos sütőt, csupán kiegészíti azt.
Számos előnyös tulajdonságaik közül ízelítőül néhány:
- A felolvasztás, melegítés, sütés lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, különyösen kisebb mennyiségeknél.
- A később érkező családtagok is meleg ételt kapnak, amely olyan, mint a frissen elkészített.
- Nagyobb biztonságot nyújt, nincsenek égési sérülések, a készülék is hideg marad.
- Vitaminban gazdag, pikáns ízű, étvágygerjesztő kinézetű ételek készíthetők benne.
- Energiatakarékos, különösen kis és közepes adagok esetén.
- A főzés közvetlenül a tálalóedényben történhet, nem kell átönteni, nem kell a főzőedényt elmosogatni.
folytatás >
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben
|