Konyhaweb

Mikrohullámú sütők


Felső elembe épített mikrohullámú sütő - Fotó: Miele A mikrohullámú sütők számos előnye miatt, ma már szinte elképzelhetetlen egy háztartás nélkülük. A gyors és kíméletes sütés, a felolvasztás és a melegítés olyan tulajdonságok, melyek a főzést lényegesen megkönnyítik. És mindez igen egyszerűen történik, mivel az energia közvetlenül az ételt éri anélkül, hogy a főzőlapon, vagy a fazék alján keresztülvándorolna.Így a meleg közvetlenül az ételben képződik, ami nagyon rövid felmelegedési időt eredményez.

A mikrohullámú sütő nem helyettesíti a hagyományos sütőt, csupán kiegészíti azt.

Számos előnyös tulajdonságaik közül ízelítőül néhány:

  • A felolvasztás, melegítés, sütés lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, különyösen kisebb mennyiségeknél.
  • A később érkező családtagok is meleg ételt kapnak, amely olyan, mint a frissen elkészített.
  • Nagyobb biztonságot nyújt, nincsenek égési sérülések, a készülék is hideg marad.
  • Vitaminban gazdag, pikáns ízű, étvágygerjesztő kinézetű ételek készíthetők benne.
  • Energiatakarékos, különösen kis és közepes adagok esetén.
  • A főzés közvetlenül a tálalóedényben történhet, nem kell átönteni, nem kell a főzőedényt elmosogatni.




folytatás >

[1] 2
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum