Konyhaweb

Sütők


A technika fejlődésével a régi egyszerű sütőkből multifunkciós főzőcentrumok lettek, nagyobb biztonsággal és több kényelemmel.

Könnyű tisztíthatóság:

  • A fejlettebb sütőket a hagyományosnál tömörebb zománcréteggel vonják be, hogy a szennyeződések kevésbé tapadjanak a felületre.
  • Katalítikus tisztításnál a szétcsapódó zsírok a sütő üzemelése közben elégnek.
  • Pirolítikus tisztítás esetében a szennyezés mértékétől függően indítható el a tisztító program, mely igen magas hőmérsékleten égeti el a szennyeződéseket.

A sütési funkciók sokasága:

  • Alsó és felső sütés
  • Hőlégkeverés
  • Grill funkciók
És ezek számtalan variációja.

Fotó: Gaggenau A sütők általában hőszigetelt üvegajtóval ellátottak, az égési sérülések elkerülésére. Gyermekeink biztonságára is gondolnak a gyártók ún. gyermekzárak alkalmazásával. A kényelmesebb és biztonságosabb használatot szolgálják a kihúzható sütőkocsik, a fiókszerűen kihúzható frontok, vagy az oldalra nyíló sütőajtók. Egyes sütőkben levegőtisztító berendezés is van az illatok semlegesítésére. A tűzhelyek beépíthetőségét különböző biztonsági intézkedések teszik lehetővé, mint pl. a készülékházhűtés, amely keringetett levegővel akadályozza meg a bútor és a sütő alkatrészeinek túlmelegedését.

Egyes készülékek rendelkeznek energiatakarékos kikapcsolással is. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos hőmérséklet fölött a sütő kikapcsol néhány percre, mialatt a maradék hőt használja fel, majd ezután újra visszakapcsol.

A legtöbb sütőben a sütés hőfoka beállítható. Néhány modell programozható is a sütés időtartamára, vagy 24 órára előre bármilyen sütési programra.folytatás >

[1] 2 3
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum