Konyhaweb

Munkalapok


Ma már szinte bármilyen szín és minta elképzelhető a konyhai munkalapok választékában. Éppen ezért álljon itt egy anyag szerinti csoportosítás, mely megkönnyíti az igényeknek megfelelő választást.

Dekor munkalapok

Dekor munkalap posztforming éllel Forgácslap hordozóanyagra kerülő rétegelt műanyag bevonattal készülnek. A legszélesebb szín- és mintaválasztékot nyújtják. Felületük lehet sima (magasfényű) és kissé érdes (matt). A magasfényű felületek igen reprezentatívak, de nagyon kényesek is egyben, igen könnyen karcolódnak. A matt munkalapokon kevésbé látszik meg a karcolódások nyoma. Normál mélységük 60 cm, de léteznek 90 és 120 cm-es mélységben is.

A munkalapok toldása többféleképpen történhet:

  • Sarokillesztő profillal: Ez egy egyszerű megoldás. A munkalap darabjai közé egy ún. aluprofilt helyeznek, és ennek segítségével illesztik össze azokat. Én nem tartom jó megoldásnak, mert egyrészt nem igazán esztétikus, másrészt a profil szélei - mint minden perem, vagy kiemelkedés - fokozottan lehetőséget nyújt a szennyeződések lerakódásához, és tisztítása is nehézkes.

  • Összehúzó vasalattal: Igen esztétikus megoldás, viszont szakértelmet kíván. A munkalap toldása alulról történik. Ha a minta megengedi előfordulhat, hogy a felületen teljesen észrevétlen marad a toldás helye. Én mindenképpen ezt a megoldást javaslom.folytatás >

[1] 2 3 4
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum