Konyhaweb

Ötletek, tanácsok


Feng Shui a konyhában

Szilvásy JuditSzilvásy Judit,
Feng Shui oktató-tanácsadó mutatja be a konyhát a kínai térrendezés szabályai szerint.

A FENG SHUIRÓL

A Feng Shui a többezer éves kínai térrendezés művészete, mely szerint életünket, egészségünket alapvetően befolyásolja az a lakás/ház, amelyben élünk. Nem mindegy, hogy a helyiségek abban hol helyezkednek el, és a bútorokat hogyan rendeztük el.

A Feng Shuit a kínai császárok uralmuk fenntartására titkos eszközként használták. Mao Ce Tung, hogy védje hatalmát, Kínában betiltotta e tudomány gyakorlását, ő maga viszont aktívan tanulmányozta. Ha ez a többezer éves tudomány mindmáig fennmaradt, és nálunk is ismertté vált, adjunk esélyt magunknak egy sikeres, harmonikus, kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez!


A konyha kialakítása Feng Shui módszerek szerint

A mai rohanó világban az otthon egyik legfontosabb része a konyha, mivel a családtagok este találkoznak, és vacsora közben tudják csak megbeszélni a napi eseményeket. Nem véletlenül nevezik Magyarországon a konyhát családi tűzfészeknek. Ezért nagyon fontos úgy kialakítani a Feng Shui elveivel, hogy itt az emberek a lehető legjobban érezzék magukat.

Kínában a gazdagság szimbólumának tekintik a konyhát, ezért elrendezését, bútorzatát nagy körültekintéssel tervezik meg. Úgy tartják, ha a háziasszony jót főz, akkor az úr a háznál sokat eszik, sok vitamint fogyaszt, ezáltal több lesz az energiája, többet tud dolgozni, ami nem csak a munkájára van jótékony hatással, hanem a pénztárcájára is.
Ezért már magának a tűzhelynek is fontos szerepe van.folytatás >

[1] 2 3
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum