Konyhaweb

Ötletek, tanácsok


Amerikai hűtők

Amerikai hűtő - Fotó: Gaggenau Hatalmas méretek, ennek megfelelő befogadóképesség, magas technológiai színvonal, és (általában) rozsdamentes acél borítás jellemzi ezeket a nemmindennapi hűtőket.

 • Méretek:

  A megszokott méreteknél nagyobb (70 - 90 cm) szélességű hűtők befogadóképessége is jóval nagyobb mint hagyományos társaiké. A készülék ajtaja lehet hagyományos kialakítású, vagy függőlegesen osztott. A belső tér megformálása is ennek megfelelően változik.

 • Technológia:

  A hűtő mérete lehetővé teszi, hogy több, különböző hőmérsékletű zóna üzemeljen benne. A fotón látható készülék pl. négy klímazónával rendelkezik:

  • 1. klímazóna:

   +4°C és +14°C közötti hőmérsékletre beállítható zóna, a normál hűtést igénylő élelmiszereknek.

  • 2. klímazóna:

   A különösen kényes élelmiszerek tárolására kialakított zóna közvetett hűtéssel. A zóna relatív páratartalma szabályozható, hogy megakadályozza az élelmiszerek idő előtti kiszáradását, ill. a gyümölcsök, zöldségek megráncosodását.

  • 3. klímazóna:

   0°C-os rekesz, melyben "pincehőmérsékleten" tárolhatjuk az élelmiszereket, borokat. Különösen húsok, halak, tenger gyümölcsei, felvágottak, és egyéb romlékony élelmiszerek tárolására ajánlott zóna. A páratartalom itt is beállítható.

  • 4. klímazóna:

   Fagyasztórekesz -18°C és -24°C között. Lehetővé teszi a nagyon gyors fagyasztást, és a mélyhűtött termékek kiváló minőségű tárolását.

  Jégkocka, jégzúzalék és hideg víz adagoló - Fotó: Gaggenau A legtöbb amerika hűtő rendelkezik hidegvíz, jégkocka és jégzúzalék adagoló berendezéssel. A jég mindig frissen képződik, hogy tökéletesen szagmentes és ízsemleges legyen. Ha hosszabb ideig nem használunk jeget, a hűtő automatikusan leolvasztja tartalékait, és friss kockákat készít.

 • Nemesacél borítás:

  A legtöbb amerikai hűtő különálló berendezésként üzemel. Általában a hagyományos fehér, vagy a magas technológiához illő rozsdamentes acél borítással készülnek, hogy konyhánk hangsúlyos alkotóelemévé válhassanak megjelenésükkel is.

  Ha el akarjuk rejteni a készüléket, arra is van mód, hiszen ezek a hűtők is készülnek teljesen beépíthető változatban is.< vissza

1 [2]
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum