Konyhaweb

Ötletek, tanácsok


Kisméretű konyhák

A konyhastúdiók bemutatótermeiben, illetve a katalógusokban, újságokban legtöbbször pazarul berendezett, hatalmas alapterületű konyhákat láthatnak az érdeklődők. Legtöbbünknek azonban valójában csak igen kisméretű hely áll rendelkezésünkre a konyha kialakításához.

Gondolnak-e a konyhai berendezéseket gyártó cégek a kisméretű helyiségekre, és ha igen, hogyan befolyásolja ez termékpalettájukat?

Fotó: LeichtKonyhabútorok

A beépíthető konyhák nagy előnye, hogy számtalan elemből válogatva állíthatjuk össze leendő bútorunkat. A gyártók választéka méretekben, belső kialakításban, valamint korpusz- és ajtólap színekben és formákban egyaránt széles skálát ölel fel. A kínálatban szereplő elemeken kívül a helyiségek tökéletes berendezéséhez egyedi megoldásokat is kínálnak, melyeket megpróbálnak elfogadható áron nyújtani.
Mindezeket figyelembe véve a kicsi konyhák bútorokkal nem csak berendezhetőek, de még jól funkcionáló, az ergonómia törvényeinek megfelő munkahelyekké is alakíthatók.

    Fotó: Kesseböhmer
  • A kisméretű konyháknál a 30, 40, 45, 50 és 60 cm széles bútorelemek használhatóak a legmegfelelőbb berendezés érdekében. Sarokelemek sokasága segít a legapróbb zugok használhatóvá tételében. Lábazati fiókok alkalmazásával a korpusz alatti részek is tárolóhellyé alakíthatók, míg az alsó és felső elemsor közötti nyílásban elhelyezett, vagy a pultra állított elemekben a konyhai kisgépek, receptkönyvek tarthatók, értékes területket szabadítva fel ezzel a munkalapon a konyhai munkavégzés, és a közben előkerülő edények számára.

  • Akinek az élelmiszerek tárolását is a konyhában kell megoldania, a legjobb, ha kihúzható kamraszekrényt választ erre a célra. Ezek a 30-40 cm széles elemek kis helyet foglalnak el, polcaik teherbíróak, és nem utolsó sorban jól áttekinthetőek, hiszen használójuk mindkét oldalról hozzájuk fér, így a legbelülre elhelyezett dolgok is - a polcos elemektől eltérően - igen könnyedén elérhetőek.

    Fotó: Kesseböhmer

  • Ha a reggeli, esti étkezéseket is a konyhában szeretnénk lebolyolítani, de helyünk még egy étkezőpult kialakításához is kevés, a legjobb, ha fiókból kihúzható asztalt választunk. Ez a megoldás természetesen nem pótolja az étkezőasztalt, de kiváló a munkavégzéshez szükséges hely megnövelésében, gyors étkezések lebonyolításában és a főzéshez való előkészületek ülő helyzetben való elvégzésére.folytatás >

[1] 2
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum